eksplorator1995 Napisano 15 Czerwiec 2015 Autor Napisano 15 Czerwiec 2015 Witam wszystkich serdecznie!Rzadko, bardzo rzadko daję monety do identyfikacji, prawie w ogóle...Wczoraj wyskoczyłem do Czech i wpadła taka moneta.Jest łudząco podobna do 10 Franków Napoleona tylko, że tamte było złote, a ta dziwna jakby fals... Oczywiście nie typuję, że to Napoleon na 100%. Szukałem coś z krajcarów, halerzy itd., ale bez skutków więc prosże o pomoc :). Data to: 186X na pewno 18XX rok, nominał 10 coś " jakiś napis pod spodem.Jeśli potrzeba to dam wymiary, bo już do oliwy wrzuciłem.Pozdrawiam i dziękuję!
eksplorator1995 Napisano 15 Czerwiec 2015 Autor Napisano 15 Czerwiec 2015 Tutaj w odniesieniu z innymi moniakami, jak na razie tylko taka skala :) - blaszki miedziane to krajcarki.
zozu Napisano 16 Czerwiec 2015 Napisano 16 Czerwiec 2015 Włochy; 10 Centesimi; Vittorio Emanuele II.http://en.numista.com/catalogue/pieces726.html
eksplorator1995 Napisano 16 Czerwiec 2015 Autor Napisano 16 Czerwiec 2015 Ooooo super, nowość jak dla mnie!Egzotyczna moneta jak na moje tereny :), więc może być ciekawe miejsce ( i oby tak było ). Dziękuję bardzo Panowie!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.