eksplorator1995 Napisano 15 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Witam wszystkich serdecznie!Rzadko, bardzo rzadko daję monety do identyfikacji, prawie w ogóle...Wczoraj wyskoczyłem do Czech i wpadła taka moneta.Jest łudząco podobna do 10 Franków Napoleona tylko, że tamte było złote, a ta dziwna jakby fals... Oczywiście nie typuję, że to Napoleon na 100%. Szukałem coś z krajcarów, halerzy itd., ale bez skutków więc prosże o pomoc :). Data to: 186X na pewno 18XX rok, nominał 10 coś " jakiś napis pod spodem.Jeśli potrzeba to dam wymiary, bo już do oliwy wrzuciłem.Pozdrawiam i dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 15 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 15 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Tutaj w odniesieniu z innymi moniakami, jak na razie tylko taka skala :) - blaszki miedziane to krajcarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 16 Czerwiec 2015 Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Włochy; 10 Centesimi; Vittorio Emanuele II.http://en.numista.com/catalogue/pieces726.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sla1971 Napisano 16 Czerwiec 2015 Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgadza sie,we Wloszech populares. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 16 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Ooooo super, nowość jak dla mnie!Egzotyczna moneta jak na moje tereny :), więc może być ciekawe miejsce ( i oby tak było ). Dziękuję bardzo Panowie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmmmmm urghhh! Napisano 16 Czerwiec 2015 Share Napisano 16 Czerwiec 2015 a może Prus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.