kaczorhoward Napisano 15 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Bardzo proszę o jakieś informacje n/t powyższego guzika. Sprawdzałem w buttonarium i na innych stronach internetowych, ale niczego nie znalazłem. To jest chyba carski guzik oficerski, ale chciałbym wiedzieć z jakiej formacji i jakieś przybliżone datowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczorhoward Napisano 15 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Druga strona ma napis: SAM*MUNCHEIMER*WAR. Oczko wykonane jest z drutu, a średnica guzika 29mm. Dziękuję za wszelkie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 15 Czerwiec 2015 Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Urzędniczyhttp://ojczyzna-suwalszczyzna.pl/?p=133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 15 Czerwiec 2015 Share Napisano 15 Czerwiec 2015 I jeszczeSamuel Munchheimer prowadził działalność w latach 1806-1844 - to ułatwi datowanie. Nie mam teraz jakoś już energii, żeby dokładnie sprawdzić. Podejrzewam, że wyprodukowany po 1824 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczorhoward Napisano 16 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2015 viator01. Wielkie dzięki za okazaną pomoc i informacje, to co napisałeś w 100% mi wystarcza resztę sam będę szukał, jeszcze raz dziękuję. Tak na marginesie, to fajna stronka z tymi guzikami, wygląda na to, że buttonarium, to nie wszystko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.