Skocz do zawartości

Deus xp balans gruntu pomocy

zip139a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie jak dokładnie ustawiacie balans gruntu??Na fabrycznym jest wszystko ok a jak zrobie pompowanie to piszczy jak katarynka.Czy po wykonaniu pompowania muszę manualnie zmienić wartość gruntu.Proszę bardzo o opisanie całego ustawiania balansu gruntu ale tak łopatologicznie.Dziękuje

Witam,
Może napisz na jakiej nastawie gruntu masz te piszczenie jak katarynka". W zasadzie dziwne, że Ci popiskuje na innej nastawie niż fabryczna 90.

Strojenie do gruntu nie jest jakieś trudne, po prostu wybierasz np. pompowanie i pompujesz - możesz później po dostrojeniu przez pompowanie zaniżyć tę wartość o np. -2. Możesz też ustawić grunt ręczny zostawiając na fabrycznym 90 a podczas chodzenia zerkać na wyświetlacz, a dokładniej na odczyt aktualnej jednostki gruntu - jest to liczba nad aktualną nastawą gruntu i tak powiedzmy po 10 minutach chodzenia ustawiasz ręcznie tę nastawę co Ci tam pokazuje najczęściej - w tym przypadku też możesz zaniżyć wartość -2. Możesz też ustawić automatyczne ustawianie gruntu - tak zwane śledzenie gruntu. Generalnie wg mnie uniwersalną nastawą gruntu u nas w Polsce to 85 bez kresek z małymi wyjątkami występującymi bardzo rzadko.

Opisz może lepiej jak Ci się zachowuje sprzęt i przy jakich nastawach. Napisz też w jakich warunkach szukasz (las, pole, drogi, dukty, czy występują w pobliżu przekaźniki telefonii komórkowej, sieci wysokiego i średniego napięcia, inne zakłócenia). Bo to co opisujesz raczej nie jest normalnym zachowaniem ale kto wie...

Zdrów.

Powiem tak że jestem początkującym użytkownikiem Deusa ,ale już mnie pozytywnie zaskoczył.Chodzę głównie po łąkach i lasach niekiedy pole orne.Moje ustawianie go gruntu wyglądało poprzez tylko pompowanie i nic więcej nie robiłem ale wykrywacz dawał też wiele fałszywych sygnałów(popierdywał sobie) teraz na kolejnym wypadzie sprubuje po pompowaniu wpisac recznie wartość gruntu.A niech kolega powie mi jeśli można za pomocą Deusa idzie szarpnąć jakiś depozt??Chodzi mi o kanke itp no i jakie najlepsze nastawy były by na takie fanty.Pozdrawiam

Spokojnie ;) to jest pełno wartościowy wykrywacz.
Popierdywanie o którym wspominasz to normalne przy czułości od 92 do 99 - przyzwyczaj się do tych sygnałów w tle. Strojenie do gruntu po przez pompowanie to nic innego jak nastawa (prawie) ręczna z automatyczną analizą gruntu. Chodzi o to, że po poprawnym pompowaniu grunt masz automatycznie przełączony na tryb ręczny z odpowiednio wykrytym i ustawionym parametrem gruntu ;) Najlepiej jest obserwować na bieżąco wyświetlacz - analizę gruntu i na podstawie obserwacji wybrać odpowiednią, średnią nastawę gruntu i ustawić ją samemu ręcznie.

masz 4 próby statyczne w Deusie ,sam nie latałem na takie miejscówki ,ale gdzieś wyczytałem że są głębokie i sie nadają na takie polowanie ,a co do gruntu zgodze się z kolegami powyżej ,najlepiej śledzić i ustawiać ręcznie ,popierdywania się nie pozbędzimy przy dużej czułości ,chodź zawsze możesz pokombinować ,większa dyskryminacja np z 8 n 10 oraz delikatnie pokombinować z Iron volume i Silencerem.JA osobiście latam na pierdziawce bo im więcej pierdzenia tym głębiej ;-)no i ubie troche żelaza słyszeć w tle ,często ustawiam,zreszta na Euroace starałem sie latać Na allmetal i pełna czułość.

• 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie