Skocz do zawartości
  • 0

Pociski,zapalniki,odłamki

Lelonek1

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pociski znalazłem w lesie także wątpie, żeby były one ze strzelnicy. Najbliższa strzelnica znajduje się 10km od tego miejsca. A tam na pewno teren nie był związany z tą strzelnicą. Pociski wydaje mi się, że są dobrze zachowane bo jest tam bardzo sucho a wszystko znajduje się maksymalnie 5 cm pod ziemią. Twierdzisz, że te 2 kolejne pociski nie pochodzą z wojny??? I jak tłumaczy to miejsce występowanie tylu zapalników ?
Napisano
Typowa masa pogiętego szrotu z jakiego poligonu czy wysadziska.Zamierzasz wstawiać tu każdy metalowy syf o wymiarach większych od szpilki?
Idź lepiej dziecko pokop na polu za monetkami,bo ci pourywa paluchy zanim nimi pierwszy raz za cycka złapiesz.
Napisano
Kwiczoł, kolega Lelonek i tak ma lepsze trafika niż pewien jegomość który w nicku ma imię pewnego znanego cesarza Francji.

Ten mały zapalnik jakbyś troszkę podczyścił to może jakieś bicia by się pojawiły.
Napisano
to nożo-podobne , wygląda na jakiś sprzęcik dwu , trzy zadaniowy , może coś do cięcia papieru , kopert , nie wiem na ile było ostre wcześniej ? ( i szkoda , że to przerobiłeś po swojemu , ktoś powie zniszczyłeś , bo gdyby miało wartośc ( a może miało ? ) , niszczysz ją w ten sposób właśnie bezpowrotnie pewnie , lepiej popytac , podpowiedzą nawet co i jak i czy wogóle czyścic ) pozdrawiam i powodzenia .
Napisano
- połowa pocisku 40mm Bofors
- zapalnik do amunicji 20mm (nie jest niemieckiej produkcji), drugi tego samego typu
- aluminiowa imitacja zapalnika amunicji ćwiczebnej - powojenny
- ołowiany pocisk 12,7mm, myśliwski, sportowy ... współczesny
w tym stylu
http://beforeitsnews.com/self-sufficiency/2015/02/how-to-cast-your-own-bullets-2486586.html
- 7mm i 9mm powojenne myśliwskie, 9mm możliwe że od tego:
http://www.municion.org/338Lapua/338Lapua.htm
- część (ząbkowana) pierwszowojennego zapalnika Austro-Węgierskiego
- reszta drobnicy to części z wnętrza zapalników
Napisano

@Predi bić na zapalnikach nie ma niestety ;/
@Szaman To nie było ostre wogóle było tępe jak z drugiej strony, ja po prostu to przerobilem na ostrze
@Ave Danzig Wielkie dzięki za wysiłek :) To chodzi o tą ząbkowaną część od tego zapalnika ???

Napisano

Dziwny kawałek metalu ze swastyką do czego mógł służyć ??? Zrobilem sobie z niego ostrze, wcześniej takiego ostrza nie było tylko był tępy metal.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie