lukass Napisano 13 Maj 2015 Autor Share Napisano 13 Maj 2015 Cześć mam problem czy wybrać Argo v2 czy v3?.Proszę o poradę?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szukanko Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 Niemało spośród v2 była wadliwa.Niektóre egzemplarze w tym i mój pozwalały na stabilną pracę dopiero przy nisko ustawionej czułości tj.od 36 i niżej.Chodzenie po deszczu wymuszało jeszcze większego zmniejszenia czułości.Jeśli chcesz oszczędzić sobie nerwów to zapomnij o kupnie v2 i to nawet jeśli będzie po okazyjnej cenie.Dobre są v1(cięższe)i v3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 Szukanko ja tak nieśmiało korzystając z okazji pragnę zapytać o filmik(o który prosiłem w temacie dot. Argo) w którym udowadniasz uniwersalność cewki DD na statyku i dynamiku oraz udowadniasz swoje argumenty na temat rutusa ? Argo v3 będzie się wzbudzać, do pracy stabilnej na wysokiej czułości są potrzebne naprawdę bardzo korzystne warunki. Praca w lesie gdzie jest teren dość nie korzystny (krzaki, zarośla, trawa) jest dość denerwująca bo rutus co chwilę wydaje z siebie dźwięki (kontakt cewki z gałązkami).No ale zawsze jest jakieś ale, użytkownicy tego sprzętu w większości to dość specyficzna grupa ludzi, która nie pozwala na obiektywne oceny detektora w internecie(mają już koszulki z argo...)(zaraz zostanę zaatakowany). Ja argo używałem na różnym terenie, głównie lasy i tereny mocno zagruzowane przez ostatnie 1,5 roku i mogę powiedzieć tyle, że kupując ten sprzęt trzeba się mocno zastanowić i przygotować na pewne wyzwania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motokrys10 Napisano 15 Maj 2015 Share Napisano 15 Maj 2015 Jeśli mogę ci doradzić to lepiej V3, akurat z podobnym dylematem męczył się znajomy który ma na sprzedaż V3 z dd 29 szukaj OLX ale w to że boratynkę wykopiesz z 33cm to chyba nie uwierzyłeś? z filmiku na YT! testowaliśmy na wszystkie możliwe sposoby i albo instrument nie strojny albo grajek się myli? sparowaliśmy z At pro i X terra 705 10,5 dd wyniki były podobne choć z większą przewagą Teresy drugi był At Pro test w terenie i w glebie jak ktoś coś znalazł to każdy podchodził z wykrywką i sprawdzał czy jego sprzęt widzi i co widzi? kolor czy żelastwo jak się uda to wrzucę filmik. Wracając do Rutusa mimo że słabiej od konkurencji to i tak dawał rade choć trochę fałszywych sygnałów których nie widział At pro i terra a w glebie nic zero, No ale mimo wszystko cena jest dobra Nówki Rutek 1900zł Teresa 2700zł At Pro 3000zł a wyniki podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare777 Napisano 6 Czerwiec 2015 Share Napisano 6 Czerwiec 2015 Ja mam wersję 2.1 i nie mam problemów. Na cewce CC 24 chodziłem przeważnie na czułości 40, po dokupieniu DD 29 chodzę na czułości 42-44. Na DD jest wyraźnie stabilniejszy i głębszy, chodzę głównie w trybie MIX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hauer13 Napisano 8 Czerwiec 2015 Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Jeśli wybór między Argo to v3,miałem v2 a obecnie v3 i ten ostatni jest stabilniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.