Skocz do zawartości

Argo v2 czy v3?

lukass

Rekomendowane odpowiedzi

Niemało spośród v2 była wadliwa.Niektóre egzemplarze w tym i mój pozwalały na stabilną pracę dopiero przy nisko ustawionej czułości tj.od 36 i niżej.Chodzenie po deszczu wymuszało jeszcze większego zmniejszenia czułości.Jeśli chcesz oszczędzić sobie nerwów to zapomnij o kupnie v2 i to nawet jeśli będzie po okazyjnej cenie.Dobre są v1(cięższe)i v3.

Szukanko ja tak nieśmiało korzystając z okazji pragnę zapytać o filmik(o który prosiłem w temacie dot. Argo) w którym udowadniasz uniwersalność cewki DD na statyku i dynamiku oraz udowadniasz swoje argumenty na temat rutusa ?
Argo v3 będzie się wzbudzać, do pracy stabilnej na wysokiej czułości są potrzebne naprawdę bardzo korzystne warunki. Praca w lesie gdzie jest teren dość nie korzystny (krzaki, zarośla, trawa) jest dość denerwująca bo rutus co chwilę wydaje z siebie dźwięki (kontakt cewki z gałązkami).
No ale zawsze jest jakieś ale, użytkownicy tego sprzętu w większości to dość specyficzna grupa ludzi, która nie pozwala na obiektywne oceny detektora w internecie(mają już koszulki z argo...)(zaraz zostanę zaatakowany). Ja argo używałem na różnym terenie, głównie lasy i tereny mocno zagruzowane przez ostatnie 1,5 roku i mogę powiedzieć tyle, że kupując ten sprzęt trzeba się mocno zastanowić i przygotować na pewne wyzwania :)

Jeśli mogę ci doradzić to lepiej V3, akurat z podobnym dylematem męczył się znajomy który ma na sprzedaż V3 z dd 29 szukaj OLX ale w to że boratynkę wykopiesz z 33cm to chyba nie uwierzyłeś? z filmiku na YT!
testowaliśmy na wszystkie możliwe sposoby i albo instrument nie strojny albo grajek się myli? sparowaliśmy z At pro i X terra 705 10,5 dd wyniki były podobne choć z większą przewagą Teresy drugi był At Pro test w terenie i w glebie jak ktoś coś znalazł to każdy podchodził z wykrywką i sprawdzał czy jego sprzęt widzi i co widzi? kolor czy żelastwo jak się uda to wrzucę filmik. Wracając do Rutusa mimo że słabiej od konkurencji to i tak dawał rade choć trochę fałszywych sygnałów których nie widział At pro i terra a w glebie nic zero, No ale mimo wszystko cena jest dobra Nówki Rutek 1900zł Teresa 2700zł At Pro 3000zł a wyniki podobne

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie