Skocz do zawartości

Spectra vx3

gcrusader75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.OD trzech dni jestem posiadaczem tego wykrywacza i jak na razie kombinuje z ustawieniami i przyswajam instrukcje.Czy ktoś kto ma ten sprzęt mógłby mi pomóc w ogarnięciu tej maszynki bo jak na razie to kiepsko mi idzie.Za wszelką pomoc będę niezmiernie wdzięczny.
Napisano
Miałem ten wykrywacz jeden sezon i z tego co pamiętam najlepsze efekty uzyskałem chodząc w trybie coin&jewelry podbijałem tylko RX gain do akceptowalnego i am i disc sensitivity (am sens ok 60 disc sens ok 85-90 ) Rx gain ok 9 powinno być ok ( można więcej, ale kosztem stabilności ). chodziłem na początku na jednej częstotliwości, ale później na trzech, sprzęt zacny tylko troszkę trzeba ćwiczyć, zrób sobie poligon z zakopanymi monetkami na różnej głębokości i chodziłem na jednym tonie, dyskrymę ustaw tak od -15 i do +94, testuj też z czasem inne tryby pracy bo sprzęt ma potencjał ( sprzedałem tylko z braku czasu później żałowałem ) , teraz wachałem się przed zakupem między vx3, a mxt all pro , wybrałem ten drugi głownie ze względu na cenę oba są zacne. Pozdrawiam. i Życzę cierpliwości.
Napisano
Witam.ja chodzę na hi pro.w intrukcji na końcu masz parametry programów.rx gain ok.10 sensivity jegno 55/60 drugie około 80
najważniejsze to dobrze dostrajać do gruntu t.j. szukasz miejsca w ziemi gdzie niema metalu przytrzymujesz spustz( cyngiel) i przycisk enter pompujesz nad ziemią az zrobi się cicho puszczasz enter i spust na końcu, i to powtarzasz co jakiś czas.
a drugie to w frecuency jest tzw.off set wybierasz sobie częstotliwość która reaguje najmniej na czynniki zewnętrzne
t.j. od -5 do +5. przykładowo wybierasz 0 podnosisz wykrywacz na wysokość pasa przytrzymujesz spust i po chwili zaczynaja wysuwac sie słupki jak przy namieżaniu celu w ziemi.szukasz takiej częstotliwośći gdzie nejmniej wariują.to robisz na początku chodzenia a pożniej gruntujesz do ziemi i można zaczynać zabawę ;-)
Napisano
Program hi-pro jest bardzo dobrym programem o największych możliwościach, jednak na początek zabawy z tym wykrywaczem nie polecam, jest mniej stabilny i jak się przesadzi z ustawieniami, wykrywka nadmiernie się wzbudza ( na początek polecam zaznajomienie się z dwoma pierwszymi trybami ), później dopiero z relic i hipro.
Pozdrawiam.
Napisano
Witam.Bardzo dziękuje kolegom k-szela i krzychon08 za pomoc.Te wskazówki na pewno mi pomogą.Myślałem już że nikt się nie odezwie.Teraz będzie długi weekend to jak tylko pogoda pozwoli to sprzęt będzie dalej testowany według Waszych porad.Dziękuje i pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie