Szaman9 Napisano 25 Kwiecień 2015 Autor Napisano 25 Kwiecień 2015 witam i proszę o jakąś podpowiedź , co to za motyw ? jakby z rybą coś związane , ale ta głowa ? i dzięki i obfitości !
derkb Napisano 26 Kwiecień 2015 Napisano 26 Kwiecień 2015 kształtem przypomina stara klamkę, lub jakis rodzaj skobla-zamknięcia drzwi, okna, kraty, mebla
stug IV Napisano 26 Kwiecień 2015 Napisano 26 Kwiecień 2015 Może to być element ozdobny z renesansowej kraty kościelnej . Stalowa , kuta krata z mosiężnymi detalami .
Szaman9 Napisano 1 Maj 2015 Autor Napisano 1 Maj 2015 Jak tyś to wyszperał? Co cię zainspirowało,żeby szukać w plafonach? " poprosiłbym bardzo o oświecenie , bo nie rozumiem ? pozdrawiam .
Szaman9 Napisano 1 Maj 2015 Autor Napisano 1 Maj 2015 dobra już wiem , co to jest plafon , a z resztą to było do kolegi , jemu należą się oklaski za to . pozdrawiam zatem .
Szaman9 Napisano 29 Kwiecień 2015 Autor Napisano 29 Kwiecień 2015 faktycznie , to coś z motywem rybo - greckim nasuwało się na coś
Szaman9 Napisano 30 Kwiecień 2015 Autor Napisano 30 Kwiecień 2015 faktycznie jest tam literka T , może ktoś coś kojarzy ?
Szaman9 Napisano 29 Kwiecień 2015 Autor Napisano 29 Kwiecień 2015 może i jakaś klamka , zamknięcie,ozdoba,jakby było proste? ostre nie jest , jak się trzyma. raczej mosiądz , bo ręką się tego nie wyprostuje . dzięki . pozdrawiam.
Szaman9 Napisano 25 Kwiecień 2015 Autor Napisano 25 Kwiecień 2015 witam i proszę o jakąś podpowiedź , co to za motyw ? jakby z rybą coś związane , ale ta głowa ? i dzięki i obfitości !
macpta Napisano 30 Kwiecień 2015 Napisano 30 Kwiecień 2015 Na Twojej pierwszej fotografii jest hybryda, która zapewne zdobiła kiedyś wiszący brązowy lub mosiężny świecznik w jakimś kościele lub bogatszym domu. Świeczniki były jednokondygnacyjne lub wielokondygnacyjne, a w przestrzeni między esowatym ramionami lub ponad nimi (jak na zał. foto) umieszczano taką właśnie dekorację. Fragment zakreślony na czerwono to element mocujący (coś na kształt jaskółczego ogona), którym klinowano całość we właściwym miejscu. Tradycyjnie wykonywano takie świeczniki jeszcze w XVII w., ale Twój fragment jest wcześniejszy (a przy tym dość prymitywny).Pzdr
szpachelka12 Napisano 25 Kwiecień 2015 Napisano 25 Kwiecień 2015 Zdaje się zwieńczona rybim ogonem.Syrena.Znana np. Grekom.I z tamtych okolic przyległych.
Szaman9 Napisano 25 Kwiecień 2015 Autor Napisano 25 Kwiecień 2015 tył faktycznie rybi jakiś , głowa od razu mi się skojarzyła z grecką , tylko męska jakaś i materiał albo miedź , albo coś złotawego , bo gdzieś się tam odkrywa kawałek i ciężkie jest i dzięki , zawsze coś .
Szaman9 Napisano 30 Kwiecień 2015 Autor Napisano 30 Kwiecień 2015 niesamowite , dla mnie mistrzostwo . naprawdę dziękuję . obfitości w poszukiwaniach !
Szaman9 Napisano 25 Kwiecień 2015 Autor Napisano 25 Kwiecień 2015 i ciekawi mnie czy to stare jest , wiadomo albo złom , albo pamiątka , jednak coś mnie do tego ciągnie , więc drążę , sorry , he,he . jak myślicie ?
Szaman9 Napisano 29 Kwiecień 2015 Autor Napisano 29 Kwiecień 2015 jest jeszcze takie coś dziwne , 2,5 cm x 2 , do czego to ?
Szaman9 Napisano 29 Kwiecień 2015 Autor Napisano 29 Kwiecień 2015 z tyłu jest jakby literka T , no chyba , że to przypadek . spotkał się ktoś z czymś takim ?
Pytanie
Szaman9
witam i proszę o jakąś podpowiedź , co to za motyw ? jakby z rybą coś związane , ale ta głowa ? i dzięki i obfitości !
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.