Skocz do zawartości

Minelab X-Terra 705 jaki nastepca?

dashunt

Rekomendowane odpowiedzi

Ziomeczki, taki oto dylemat: sezon na polmetku, pola zasiane. Zastanawiam sie nad zmiana wykrywacza a posiadam Minelab X-terra 705 cewki 10,5DD i Nel Hunter. Co mi w nim nie pasuje: ergonomia, zasieg i nieco czas reakcji. Wczesniej posiadalem Garrety, Tekneticsy nizszych serii i np. Gamma 6000 pasowala mi bardzo pod wzgledem ergonomii i reakcji. Chce jednak teraz czegos wiecej:).

Cel poszukiwan tylko i wylacznie drobny kolor na polach. Zero lasow i militariow. Budzet do kilku tysia, moze byc uzywka. Wazne zebym biorac ten sprzet odczul wzrost zasiegu i lekkosc przemiatania...

ja się z x terry przesiadłem na Deusa - jest fantastycznie wyważony, leciutki oraz baaardzo szybki, choć zasięg raczej nie będzie rekordowy. Ostatnio miałem okazję połazić po płaskim, uklepanym polu, mocno zaśmieconym żelazem i Deus spisywał się znakomicie, świetnie separował złom od koloru...pozdr

• 2 weeks later...
może f75? choć podobno zasięg tylko nieco lepszy od terry 705 " Kolego motokrys10 X-terra w porównaniu z F75 to kij do poganiania bydla . Mialem przez 1,5 roku X-70 ,patyk zdecydowanie za drogi i mocno przereklamowany.Od pieciu lat chodze z fisherem wiec jakies porównanie mam , ale to tylko moja opinia.

Pozdrawiam.

Ja się przesiadłem z xtery 705 na Gm4 pro sprzęt głębszy od xtery,szybki,czuły na maleńką drobnice,złotko itp,od razu fanty zaczeły znowu wychodzić tam gdzie xtera już nawet nie pierdła.

• 1 month later...
jak tylko drobnica na polach to bierz goldmaxxa, szybki, głęboki, dobra separacja, trzy tony, nie jest lekki ale za to bardzo dobrze wyważony, bez zbędnych wodotrysków.Cieniutkie sreberka i ich kawałki zasysa jak odkurzacz, polecam w zestawie z bezprzewodowymi słuchawkami, mówiąc krótko poezja.Jak dobrze poszukasz i potrafisz się targować to kupisz w dobrej cenie z 5 letnią gwarancją, oczywiście z sondą 27cm

pozdrawiam

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie