dashunt Napisano 19 Kwiecień 2015 Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Ziomeczki, taki oto dylemat: sezon na polmetku, pola zasiane. Zastanawiam sie nad zmiana wykrywacza a posiadam Minelab X-terra 705 cewki 10,5DD i Nel Hunter. Co mi w nim nie pasuje: ergonomia, zasieg i nieco czas reakcji. Wczesniej posiadalem Garrety, Tekneticsy nizszych serii i np. Gamma 6000 pasowala mi bardzo pod wzgledem ergonomii i reakcji. Chce jednak teraz czegos wiecej:).Cel poszukiwan tylko i wylacznie drobny kolor na polach. Zero lasow i militariow. Budzet do kilku tysia, moze byc uzywka. Wazne zebym biorac ten sprzet odczul wzrost zasiegu i lekkosc przemiatania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 19 Kwiecień 2015 Share Napisano 19 Kwiecień 2015 ja się z x terry przesiadłem na Deusa - jest fantastycznie wyważony, leciutki oraz baaardzo szybki, choć zasięg raczej nie będzie rekordowy. Ostatnio miałem okazję połazić po płaskim, uklepanym polu, mocno zaśmieconym żelazem i Deus spisywał się znakomicie, świetnie separował złom od koloru...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dashunt Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Myślałem o XP Goldmaxx Power, tańszy od Deusa a opinie pochlebne. Niestety zdaje się ciężko trafić na używki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motokrys10 Napisano 30 Kwiecień 2015 Share Napisano 30 Kwiecień 2015 może f75? choć podobno zasięg tylko nieco lepszy od terry 705 sam sie zastanawiam? ctx 3030, nexus mk II sam nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manolo-m2 Napisano 30 Kwiecień 2015 Share Napisano 30 Kwiecień 2015 może f75? choć podobno zasięg tylko nieco lepszy od terry 705 " Kolego motokrys10 X-terra w porównaniu z F75 to kij do poganiania bydla . Mialem przez 1,5 roku X-70 ,patyk zdecydowanie za drogi i mocno przereklamowany.Od pieciu lat chodze z fisherem wiec jakies porównanie mam , ale to tylko moja opinia.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dino73 Napisano 3 Maj 2015 Share Napisano 3 Maj 2015 Ja się przesiadłem z xtery 705 na Gm4 pro sprzęt głębszy od xtery,szybki,czuły na maleńką drobnice,złotko itp,od razu fanty zaczeły znowu wychodzić tam gdzie xtera już nawet nie pierdła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśny skrzat Napisano 24 Czerwiec 2015 Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Również mam dylemat na co zamienić Terre 705.I czy jest sens na coś zmieniać. Chciał bym spróbować czegoś nowego. Myślałem Deusie ale nie przemawia do mnie jego bezprzewodowość. Mam obawy co do akumulatorów. Może E-Trac? Nie wykluczam innych sprzętów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo8 Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 jak tylko drobnica na polach to bierz goldmaxxa, szybki, głęboki, dobra separacja, trzy tony, nie jest lekki ale za to bardzo dobrze wyważony, bez zbędnych wodotrysków.Cieniutkie sreberka i ich kawałki zasysa jak odkurzacz, polecam w zestawie z bezprzewodowymi słuchawkami, mówiąc krótko poezja.Jak dobrze poszukasz i potrafisz się targować to kupisz w dobrej cenie z 5 letnią gwarancją, oczywiście z sondą 27cmpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dino73 Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Potwierdzam GMP to świetny sprzęt na kolorek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leśny skrzat Napisano 25 Czerwiec 2015 Share Napisano 25 Czerwiec 2015 O ile się dobrze orientuję to goldmaxx jest jednym z programów Deusa. Więc chyba lepiej Deusa kupić. Chyba że słabo coś doczytałem i się mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macbaton Napisano 12 Lipiec 2015 Share Napisano 12 Lipiec 2015 f75? a dlaczego nie identyczny ale z 5letnią gwarancją Teknetics T2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romanrp Napisano 12 Lipiec 2015 Share Napisano 12 Lipiec 2015 Na drobnice I nietylko dobru jest golden mask majlepiej 4 lub teraz nowa 5 sprzed szybki I gleboki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Senemedar Napisano 14 Lipiec 2015 Share Napisano 14 Lipiec 2015 X-terra w porównaniu z F75 to kij do poganiania bydla"Fajne porównanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taktyk Napisano 17 Lipiec 2015 Share Napisano 17 Lipiec 2015 Niby dlaczego????T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.