darek303 Napisano 14 Kwiecień 2015 Autor Napisano 14 Kwiecień 2015 Witam, Czy możecie pomóc mi w zidentyfikowaniu tego przedmiotu? Jest bardzo ciężka ta kula, i ma w nawiasach |arier| pod spodem D & H (nie wiem czy & czy może jakiś krzyżyk?) i data 1937. Skąd to może być? I co oznaczają te symbole? Pozdrawiam
darek303 Napisano 15 Kwiecień 2015 Autor Napisano 15 Kwiecień 2015 Akurat mam kule do tej gry, ale one są dużo, dużo mniejsze. Ta kula ma ok 11-12 cm. No i ta nazwa. Wyszukałem, że to arier" znaczy aryjczycy po niemiecku, ale to może być w jakimś innym języku, jednak nie umiem wyszukać więcej. :)
viras Napisano 15 Kwiecień 2015 Napisano 15 Kwiecień 2015 Sprawdź wagę, wymiary i porównaj ze sportowymi.
darek303 Napisano 14 Kwiecień 2015 Autor Napisano 14 Kwiecień 2015 Witam, Czy możecie pomóc mi w zidentyfikowaniu tego przedmiotu? Jest bardzo ciężka ta kula, i ma w nawiasach |arier| pod spodem D & H (nie wiem czy & czy może jakiś krzyżyk?) i data 1937. Skąd to może być? I co oznaczają te symbole? Pozdrawiam
Pytanie
darek303
Witam,
Czy możecie pomóc mi w zidentyfikowaniu tego przedmiotu? Jest bardzo ciężka ta kula, i ma w nawiasach |arier| pod spodem D & H (nie wiem czy & czy może jakiś krzyżyk?) i data 1937. Skąd to może być? I co oznaczają te symbole?
Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.