slawek910 Napisano 13 Kwiecień 2015 Autor Napisano 13 Kwiecień 2015 Witam wszystkichChciałbym prosić o identyfikacje tej blaszki:Średnica 31 mmDodam że to już 3 taka blaszka którą znalazłem wiec zakładam że musiał być produkowane seryjnie.
Szaman9 Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 nie wiem , czy mogę wkleic tę stronę , nie znam się aż tak bardzo na zasadach i regulaminach, ale spróbuję : http://www.poszukiwanieskarbow.com/numizmatyka/zastepczy.html i są to Emisje Dominialne , tam masz wszystko wytłumaczone , też tego szukałem strasznie zawzięcie . Powodzonka .
slawek910 Napisano 13 Kwiecień 2015 Autor Napisano 13 Kwiecień 2015 Witam wszystkichChciałbym prosić o identyfikacje tej blaszki:Średnica 31 mmDodam że to już 3 taka blaszka którą znalazłem wiec zakładam że musiał być produkowane seryjnie.
dyr.Dymalla Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 Żeton,moneta zastępcza używana w jakimś majątku ziemskim. Nie będę się rozpisywał,bo znajdziesz o tym dużo w necie.
Hermanos Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 DS może oznaczać albo inicjały właściciela albo nazwę majątku - wtedy S to pierwsza litera nazwy.
Pytanie
slawek910
Witam wszystkich
Chciałbym prosić o identyfikacje tej blaszki:
Średnica 31 mm
Dodam że to już 3 taka blaszka którą znalazłem wiec zakładam że musiał być produkowane seryjnie.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.