hipolit-O4 Napisano 30 Marzec 2015 Autor Share Napisano 30 Marzec 2015 Wszystkie kopiejki z 1913r. i tej samej mennicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 30 Marzec 2015 Autor Share Napisano 30 Marzec 2015 Orły mocno zabrudzone,moczę w oliwie może coś wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 30 Marzec 2015 Autor Share Napisano 30 Marzec 2015 Zaczep agrafki się zachował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 30 Marzec 2015 Share Napisano 30 Marzec 2015 Zapewne jest, to jakaś ozdoba, broszka patriotyczna wykonana prywatnie przez jakiegoś żołnierza,weterana bądź nawet osobę cywilną(dowodów na to nie mam) Dla przykładu, broszka z niemieckimi monetami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 31 Marzec 2015 Autor Share Napisano 31 Marzec 2015 Bardzo podobna to twojej.Moją Prusak zrobił ze zdobycznych kopiejek,trofeum przywiózł do garnizonu lub przybyła z jeńcem do Wrocławia.W mojej przy środkowej monecie jest cycek.Może było coś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 31 Marzec 2015 Share Napisano 31 Marzec 2015 Prusak" raczej nie eksponowałby 3 rosyjskich orłów imperialnych... Broszka patriotyczna" z monet, które straciły swoją podstawową funkcję ekonomiczną na rzecz nowej funkcji - ozdobnej, estetycznej. Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Rosforek 13:07 31-03-2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.