Skocz do zawartości
  • 0

Czapka z daszkiem z naszytą swastyką

militarny laik

Pytanie

Napisano

Mam taką czapkę . Jedyne co o niej wiem to to że używał jej podczas drugiej wojny światowej jakiś niemiecki nazista z formacji najprawdopodobniej wojskowej . Że podczas drugiej wojny to wiem na sto procent bo czapka ma naszytą swastykę .

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo Kolegom dziękuję . Z grubsza chodziło mi tylko o ustalenie jaka z umundurowanych nazistowskich organizacji to używała . Wiem że w Niemczech było bardzo wiele takowych w tamtym okresie . Oczywiście chodzi mi o tą z daszkiem . Zdjęcie pierwszej czapki dodałem przez pomyłkę . Z Waszych wypowiedzi wynika że czapka jest wojskowa . Wehrmacht , używana od roku 1943 ? . Wewnątrz jest taka już trochę wyświechtana podszewka żółtego ( bardziej złotego ) koloru i jakaś tuszowa pieczątka ledwo już widoczna . 43 RB coś tam .
Napisano

Mam taką czapkę . Jedyne co o niej wiem to to że używał jej podczas drugiej wojny światowej jakiś niemiecki nazista z formacji najprawdopodobniej wojskowej . Że podczas drugiej wojny to wiem na sto procent bo czapka ma naszytą swastykę .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie