sza.man Napisano 21 Marzec 2015 Napisano 21 Marzec 2015 W sumie terra jest wykrywaczem prostym i logicznym w obsłudze.Nie ma sensu zżynać ustawień od kogoś, bo one wyjdą niejako same.Ja po okresie zachwytu multitonem zszedłem na 4 tony i wiem,że tak robi większość użytkowników.Jedna rzecz, jaką zauważyłem dopiero po dłuuugim czasie.Przy wysokiej czułości wykrywacz lubi przekłamać identyfikację.Terra jest tak wyskalowana, że prawie zawsze da się chodzić na czułości maksymalnej.Tymczasem wyraźne zmniejszenie czułości, tak o 1/3 nawet, skutkuje prawie żadną różnicą w zasięgach, natomiast identyfikacja staje się bardziej precyzyjna.Cewek nela nie używałem, to nie wiem.Na fabrycznych nie ma mowy o hełmie z dwóch metrów.Monety tak do 30 cm, zależnie od wielkości.Ogólnie seria xterra, to wykrywacze dobrej klasy, które jeszcze przez długie lata będą w czołówce najprzyjemniejszych w użytkowaniu.
sza.man Napisano 21 Marzec 2015 Napisano 21 Marzec 2015 W sumie terra jest wykrywaczem prostym i logicznym w obsłudze.Nie ma sensu zżynać ustawień od kogoś, bo one wyjdą niejako same.Ja po okresie zachwytu multitonem zszedłem na 4 tony i wiem,że tak robi większość użytkowników.Jedna rzecz, jaką zauważyłem dopiero po dłuuugim czasie.Przy wysokiej czułości wykrywacz lubi przekłamać identyfikację.Terra jest tak wyskalowana, że prawie zawsze da się chodzić na czułości maksymalnej.Tymczasem wyraźne zmniejszenie czułości, tak o 1/3 nawet, skutkuje prawie żadną różnicą w zasięgach, natomiast identyfikacja staje się bardziej precyzyjna.Cewek nela nie używałem, to nie wiem.Na fabrycznych nie ma mowy o hełmie z dwóch metrów.Monety tak do 30 cm, zależnie od wielkości.Ogólnie seria xterra, to wykrywacze dobrej klasy, które jeszcze przez długie lata będą w czołówce najprzyjemniejszych w użytkowaniu.
fuks_ag Napisano 21 Marzec 2015 Napisano 21 Marzec 2015 jeszcze jest sygnał wiodący w tej prostocie....
motokrys10 Napisano 21 Marzec 2015 Napisano 21 Marzec 2015 z tymi 2m to tak palnąłem bo dokładniej 170-175cm testowane na garnku wielkości hełmu test powietrzny na Nel Storm Xterra 705 monetki spokojnie 40 cm prusaki większe 45 coś jak medal z 50cm a identyfikacja poprawna nie to co w słabszym o wiele At pro cho
ginerus Napisano 1 Kwiecień 2015 Napisano 1 Kwiecień 2015 Tak w promocji niektórzy sprzedawcy wyprzedają x305 słabo się sprzedające by mieć miejsce na go find i liczą na dużą ich sprzedaż już w maju.Chyba warto kupić taką terkę za zaoszczędzone kupić dodatkową większą cewkę,opcja lepsza niż garrett ace 350. http://sklep1313270.home.pl/pl/p/Wykrywacz-Metali-MINELAB-X-TERRA-305-7%2C5kHz-PROMO2015/117
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.