Joorkan Napisano 12 Marzec 2015 Autor Share Napisano 12 Marzec 2015 Witam, mam pytanie odnośnie tej monety, a dokładniej odnośnie okręgu z kropek, który jest nierówno wybity. Przeglądałem w necie różne monety tego rodzaju i faktycznie co do symetryczności kropek względem monety jest różnie, ale takiego odchylenia i to w tę stronie nie znalazłem. Od czego to zależy? Czy są to różne odmiany monetki?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 12 Marzec 2015 Share Napisano 12 Marzec 2015 E tam, zaraz odmiana, bywają gorzej wybite. Lekkie przesunięcie stempla, to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 12 Marzec 2015 Share Napisano 12 Marzec 2015 Chyba widać perełkowanie rantu z poprzedniej monety. Przypatrz się, może zobaczysz na czym wybita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.