Jurek 66 Napisano 11 Marzec 2015 Autor Share Napisano 11 Marzec 2015 Witam ,trafiła Mi się pieczątka i w związku ztym mam pytanko czy pomorze ktoś mi ją rozczytać,Sr . przedmiotu 3cm,jest to guma z miedziowanymi lierkami,gapa wytłoczona jest w trójkącie .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 12 Marzec 2015 Share Napisano 12 Marzec 2015 Na około: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei,Gau Niederschlesien,w 2 rzędach pod gapą :Amt fur Volkswohlfart,tekstu w półkolu pod gapą nie jestem w stanie odczytać w każdym razie chodzi o komórkę pomocy społecznej przy NSDAP okręg dolnośląski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 12 Marzec 2015 Share Napisano 12 Marzec 2015 W półkolu pod gapą : Ogru. (Orstgruppe) ........... nieczytelna nazwa miejscowości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek 66 Napisano 12 Marzec 2015 Autor Share Napisano 12 Marzec 2015 Witam,Dzięki,pieczątka wykopek muszę nad nią popracować sprubóję więcej powyciskać odbić wtedy wstawię zdjęcia to ją rozszyfrujemy .Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 13 Marzec 2015 Share Napisano 13 Marzec 2015 Analogiczna z Gau Dusseldorf http://smg.photobucket.com/user/xtttuning/media/Mijn%20Verzameling/stempelNSDAPGauDusseldorf.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek 66 Napisano 13 Marzec 2015 Autor Share Napisano 13 Marzec 2015 Tak ,jest taka sama tylko te napisy trzeba będzie zniej wydobyć,dzięki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek 66 Napisano 14 Marzec 2015 Autor Share Napisano 14 Marzec 2015 Dodaję kolejne ,miejscowość to chyba Strehlen-Strzelin.Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek 66 Napisano 14 Marzec 2015 Autor Share Napisano 14 Marzec 2015 Tamte wyszło za małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 7 Kwiecień 2015 Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei,Gau Niederschlesien / Amt fur Volkswohlfart / Orstgruppe Brosewitz, Kreis Strehlen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.