Joorkan Napisano 26 Luty 2015 Autor Napisano 26 Luty 2015 Witam, proszę o zidentyfikowania kontekstu historycznego przyznawania tego medalu. Nie mogę nic znaleźć na temat akurat tego eksponatu, znalazłem nawet katalog z medalami i odznakami z Prus, był tam podobny medal, ale jednak nie ten sam.Napis na awersie: Wilhelm Deutscher Kaiser (kropeczka ) Augusta Deutsche Kaiserin (Cesarz Niemiec Wilhelm i Cesarzowa Niemiec Augusta)Napis na rewersie: Zur erinnerung an die goldene HOCHZEIT. Pod spodem wyżłobiona data 1879.
viator01 Napisano 26 Luty 2015 Napisano 26 Luty 2015 Medal wydany z okazji 50-tej rocznicy ślubu Wilhelma Friedricha Ludwiga von Preußen (późniejszy cesarz Wilhelm I)oraz Augusty Maria Ludwiki Katarzyny von Sachsen-Weimar-Eisenach.Nie wydaje mi się, żeby były jakieś istotne zasady przyznawania tego medalu (wielkie zasługi).
kamil97123 Napisano 26 Luty 2015 Napisano 26 Luty 2015 ostatnio znalazłem taki medal z rocznicy śmierci Fryderyka III Hohenzollerna
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.