Skocz do zawartości

Sprostowanie i przeprosiny

Gość kruku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
cześć szkoda mi ciebie
jesteś jedynym który się postawił
zwróce twoją uwagę na kilka spraw
1.Koszt zakupu ODKRYWCY,nakład,wynagrodzenia dziennikarzy (ile kosztują inne kolorowe magazyn i jaki nazwiska tam występują)
2.gazeta nawołuje do przekazywani informacji o ciekawych miejscach - czytałeś w niej o chciaż jednej
3.sprawdż - co opisali to już byli
reszta zostaje dla maluczkich,
4.dlaczego faktycznie 2-dniowy zlot kosztuje tyle co 4-dniowa wycieczka
5.Jeżeli poszukiwacze będą zjednoczeni w ogólnopolskiej organizacji to jakie będą wpływy w przypadku kontrolowania tego ruchu
Napisano
SPROSTOWANIE !!!

Chciałbym podzielić się z Wami moimi uwagami. Rozmawiałem wczoraj wieczorem z Joanną Lamparską. Wiele sobie wyjaśniliśmy i uważam że nasza rozmowa była budująca dla każdej ze stron. Dlatego w tym miejscu (jak i innych) piszę co następuje:
1. lot" organizowany przeze mnie nie jest zlotem jako takim - akurat w tym terminie przebywam w Sowich i mam do zakonczenia pewna prace. Zaproponowalem aby osoby, ktore nie sa zainteresowane uczestnictwem w zlocie Odkrywcy przyjechali w Sowie i abysmy razem pochodzili po gorach - no i oczywiscie dokonczyli robote :)). Tak jak napisalem we wczesniejszych postach w sobote wieczorem przyjedziemy na zlot Odkrywcy aby uczestniczyc w spotkaniu poszukiwaczy.
Nie jestem osoba, ktora chcialaby torpedowac inne imprezy ani namawiac do swoistego buntu przeciw gazecie.
2. Jestem umowiony z Pania Redaktor na spotkanie podczas ktorego przedstawie moje stanowisko odnosnie mozliwej poprawy wizerunku naszego pisma.
3. Podczas rozmowy ustalilismy, ze brak przedstawicieli redakcji podczas prac w Sowich byl po prostu niedomowieniem i brakiem informacji, ktora jak sie okazalo nie dotarla do redakcji - przepraszam ze podnioslem temat bez potwierdzenia.
4. Chcialbym aby wszyscy wiedzieli, ze bede staral sie aby utrzymac bardzo dobre stosunki z redakcja Odkrywcy. Kiedys uczestniczylem w pracach nad stworzeniem konkurencyjnego tytulu jednak osoby ktore mialy finansowac projekt okazaly sie niedojrzale do takiego tematu.

Jezeli macie do mnie jakies pytania badz uwagi piszcie.

Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwan.

Rafal Kruk - kruku GG 566056
Napisano
Wyrazy szacunku i uznania dla ciebie Rafale za wyjaśnienie tej sprawy i powyższy tekst . Duzy szacunke z mojej strony.

Pozdrawiam
Jacek
Napisano
Od niedawna czytam listę na stroni ODkrywcy i powiem, że jestem w zupełnym szoku. Kiedyś poznałem Panią Lamparską, jst bardzo miłą osobą i bardzo zaangazowana w to co robi. Widziałem też, że srodowisko odnosi się do neij w bardzo serdeczny sposób. Tym bardziej nie rozumiem tyh wszystkich ataków na gazetę, ja Odkrywce lubię i napisałem nawet do redakcji o czym chciałbym w nim czytać. I moja prośba została spełniona. Zamiast pstryklać jadem, wyzywąjąc czytelników i współatorów od kretynów - jak się somysliłem takie rzeczy wypisayłam jeden z autoów gazty, ato zupełny brak klasy i honoru - napiszcie o czym chcielibyście czytać. Alew konkretnie. Poza tym wielki szacunek dla kolegi Kruka , którego stać było na to, że napisać przepraszam.
Napisano
Listy do redakcji:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
P.s przepraszam jak kogo uraziłem
Leszek
Napisano
...a potem wszyscy żyli długo i szczęśliwie tak długo aż Słońce zaczęło powoli przygasać i na Ziemi zapanował kres życia ale nasi dzielni eksploratorzy zdobywali już w tym czasie inne tereny ... ale to całkiem inna historia, można rzec nie z taj ziemi.
Napisano
masz rację to już inna bajka.Niektóre z nich nawat nie śnią się filozofom.Szkoda tylko że taka spontaniczność zostanie udup.... przez kolejnych cwaniaków.
Napisano
Witam

Widze ze znowu moja wypowiedz zostanie pewnie wykorzystana do tego aby opiep.... redakcje.
Moi drodzy - a moze rzeczywiscie nalezaloby zmienic to co sie dzieje w srodowisku ??? Sluchajcie po moich wypowiedzial skontaktowalo sie ze mna kilka osob (w tym kilka nowych, ktorych do tej pory nie znalem osobiscie). Najciekawsze jest to, ze wiekszosc z tych ludzi sa to osoby zajmujace sie eksploracja od dawna i pamietajace jeszcze czasu pierwszego wydania Odkrywcy. Chodzi mi o to ze dla takich ludzi jest bardzo trudno rozwinac jakis temat poniewaz:
1. sa oni w mniejszosci - a nie kazdy lubi przeciez czytac o rodzajach zapalnikow, czy prototypowym modelu gąsienicy w ujęciu czysto inżynierskim. Dla przykładu podam, że ja osobiście interesuję się birofilistyką. I jezeli gazeta opublikowalaby szereg artykulow o tej tematyce to 90% czytelnikow nawet by to nie zainteresowalo. Tak wiec zrozumcie, ze nalezy to wszystko rozsadnie podzielic i ujac w pewne (nowe) ramy. Zgadzam sie z tym ze nalezy zmienic oblicze Odkrywcy ale tak jak powiedziala mi Pani Redaktor jezeli czytelnicy sie nie wypowiedza i nie okresla dokladnie czego pragna to skad redakcja ma to wiedziec.
Dlatego ja w tym miejscu podaje to co mnie interesuje i tyle. Jezeli beda artykuly na ten temat chetnie wroce do czytania gazety :) (ale sobie warunek postawilem). Hitler - życie i wóczość", Mengele - j.w., Obozy koncentracyjne na terenie Polski, Góry Sowie w obliczu nowych odkryć, birofilistyka, zamki Polski Średniowiecznej, zakony rycerskie na terenie Polski (ciekawe kogo z Was tak naprawde to zainteresuje :)) ).

Bardzo chciałbym abyśmy przestali krytykować gazete tylko pomogli jej znalezc tzw. zloty srodek". Napiszcie tutaj co chcecie w niej widziec, jakie imprezy ma organizowac i w jakich miejscach, co ma sie w niej zmienic, itp.

Moge Wam jedynie obiecac ze jezeli znajda sie tutaj Wasze opinie to bede nekal redakcje do skutku aby zostaly one uwzglednione. Im naprawde zalezy na tym aby miesiecznik dotarl do jak najwiekszego grona odbiorcow ;). AHA i jeszcze jedno - piszcie jakie materialy w gazecie Was denerwuja - czego nie chcecie czytac - tylko uzasadnijcie swoja wypowiedz.

To na tyle. Mam nadzieje, ze ta moja przydluga wypowiedz do czegos sie przyda. Mialem jechac dzisiaj w Sowie, jednak strażnicy ukrytych tam skarbow dzialaja i rozwalili mi samochod. Tak wiec jade pochodzic dzisiaj po zamkach sredniowiecznej Polski na jurze Krakowsko-Czestochowskiej - do czego wszystkich goraco zachecam.

Pozdrawiam i zycze milego dlugiego weekendu oraz owocnych poszukiwac.

I jeszcze jedna uwaga - powodzenie zlotowicze i organizatorzy wyjazdu na mazury.

Rafał Kruk - kruku GG566056
Napisano
BOLEK:
masz racje chlopie. Tylko zamiast walczyc i wyniszczac gazete nalezy jej pomoc. Tak jak pisalem wczesniej pracowalem nad konkurencyjnym tytulem i gdyby doszedl ten projekt do realizacji to nowa gazeta bylaby rewelacyjnie piekna i wspaniala :)). Ale oczywiscie w odczuciu moim i kilku kolegow, ktorzy brali w tym udzial. Wiem dobrze, ze mozna podniesc poziom Odkrywcy. Wiem rowniez ze zalezy to w duzej mierze od dobrej woli srodowiska. Dlatego zmienilem ton swoich wypowiedzi. Wiem, ze redakcja chce osiagnac porozumienie i nalezy im w tym pomoc. PISZCIE PANIE I PANOWIE.

Pozdrawiam

kruku
Napisano
Witam
W związku z propozycją Kruku, chciałbym przeczytać o podziemiach wrocławskich, szczególnie o nowych odkryciach (jeżeli takie są:) ), górach sowich (też nowe znaleziska), interesuje mnie także sparawa Lubiąża, Brzegu Dolnego i całego przemysłu schyłkowego okresu rzeczy (przenoszenie do podziemi, maskowanie itp). O pozostałych pragnieniach napisze innym razem :)

Pozdrawiam Krzysiek(?)
Napisano
i ja się przyłącze -
poczytałbym coś o miejscach gdzie można szuakć , nie zawsze mamy dostęp do bibliotek może mały cykl itwy" opis podobny jak mapa opolszczyzny tylko prosze nie typowo historyczno-turystyczny to znajde gdzie indziej.
A przecież w opolskim było kilka niezłych bitew.
Sam mam materiały ogólne" które mogę udostępnić redakcji , problemem redakcji byłoby uzyskanie praw autorskich do publikacji.

Napisano
Wlasnie tak chcialbym aby kazda chetna osoba sie wypowiedziala. Prosze o wiecej :).

Kruk Rafał - kruku GG 566056
Napisano
kruk . Zapewne masz rację.Ale coś ci opowiem.Mam kolegę kiedyś chodził z radarem.Na Międzyrzeczu badał LUDENDORF.Wykres pokazał DWA!!! równoległe chodniki na pierwszym pozimie.Stan obecny wykazywał co innego.Pojechał do JiK(przy pętli)powiedzieli mu że to błąd,absolutnie niemożliwe itp. odpuścił.W następnym roku jakaś grupa wkopała się do tego NIEISTNIEJĄCEGO chodnika.Jedni przegonili drugich,podobno była awantura i policja.Pojechał do Starego Dworku znalazł ten Bunkier.
Dostał propozycje od 6 osób nie na wsółpracę ale na pokazanie GDZIE TO JEST.Zniechęcił się.Nie widziłem go od 1/2 roku.Ja niestety miałem podobne przygody, chociaż nie tak spektakularne.I teraz popatrz na ODKRYWCĘ,ja wiem że wszyscy chcą zarobić ale dlaczego nie można łyżeczką a od razu wiadrem.Pomomo wszystko owocnych poszukiwań.
Napisano
TO i moze rowniez wypowiedzi o tym w co powinien sie Odkrywca zaangazowac jako pismo ???

zapraszam

Kruk Rafał - kruku GG566056 - polska prawie południowa - Dąbrowa Górnicza
Napisano
Na Ludendorfie byliśmy My, jak wtedy się poznaliśmy napisz do mnie af131313@poczta.onet.pl
Georadar był przeworzony na zielonym łazie terenowym (busie)bydgoskie numery
Powiem Ci jak tam wejść, bez takich cyrków jak zrobiła to Kendryna z Niemcami. Ten tunel nie był tylko aby być, ale prowadzi w konkretne wejście , Kendryna weszła wykopem pomiedzy tąpnieciami, czyli w chodnik odciety z obu stron zawałami spowodowanymi odszczeleniem studni
, i to był porazajacy błąd. Nie wystarczy podejrzeć odczyty georadaru, dla nas miał on tylko potwierdzić istnienie chodnika, ale wcale tam nie chcieliśmy kopać. Zato teren w tym miejscu był łatwo dostępny dla georadaru i nie trzeba było karczować ścieżki pod urządzenie
Napisano
Co do tego bunkru o który wielu pytało to też czeka, wcale sie nie zniecheciliśmy, ale w tym terenie za długo przebywalismy, potem ta policja, konserwator , niemcy, tak że my juz woleliśmy sie tam nie pokazywać. Teraz mamy wiele innych tematów , ale na pewno tam wejdziemy. Czy ty byłeś białym busem, czy granatowym audi, czy może jesteś kimś z okolic Miedzyżecza?
Napisano
undergrund AF. przeprasza ale nie jestem za bardzo wprowadzony.Miło mi że JR nie bajał,przyznam się że za bardzo nie wierzyłem w to,myślałem że koloryzuje.Jednak w tej chwili jestem zanipokojony drugą częścią jego opowiadania.Twierdziłże ludzie z którymi to robił olali go konkretnie.Po odebraniu wyników badania nie odezwali się już nigdy a to ponoć kilka lat.Co wy na to?
Napisano
Jórek R to pożadny gość i raczej nie baja. Obiekt nikt do tychczas nie zrobił i gdy będzie otwarty JR bedzie przy tym obecny, jak i inne osoby związane z tym tematem. Mamy zasadę to z kim zaczeliśmy z tym kończymy obiekt. JR zna cała sprawę i ma równierz pełną dokumentację (pewnie nie chciał Ci wszystkiego ujawnić), o sprawie wie też sporo Kammler (vel kangur) i też bedzie przy otwarciu, nie zostanie pominienty jak i nikt inny z zespołu.
Napisano
zapraszam do zapoznania sie z postem Indii. Jest rowniez bardzo wazny dla calosci zagadnienia.

kruku GG566056

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie