pir77 Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Witam rurka z wzorkiem gwint z dwóch stron, nie mam pojęcia co to jest. Może raczka maszynki do golenia ale po co gwint z obu stron. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pir77 Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Słabo widoczne logo i dziurka mnie więcj na środku rurki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WybawCa Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 tez jestem ciekaw co to za ustroistwo ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyna Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Gwinty z dwóch stron.Jeśli jeden prawy, drugi lewy to śruba rzymska" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pir77 Posted February 17, 2015 Author Share Posted February 17, 2015 Dzięki Szyna za identyfikację- jest to faktycznie śruba rzymska!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WybawCa Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o niej -do czego zastosowanie i jakie lata poniewaz mam identyczna pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ylooC Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Jak każda śruba rzymska, służyła do naciągu, napinania przeróżnych rzeczy. Od linek, po klamry stalowe murów kościelnych.Skolko ugodno zastosowań.Dziurka w środku jak się domyślacie, to miejsce gdzie wkładało się pręt umożliwiający obrót śruby i naciąg przymocowanych do niel linek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
pir77
Witam rurka z wzorkiem gwint z dwóch stron, nie mam pojęcia co to jest. Może raczka maszynki do golenia ale po co gwint z obu stron.
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.