pir77 Napisano 16 Luty 2015 Autor Napisano 16 Luty 2015 Witam rurka z wzorkiem gwint z dwóch stron, nie mam pojęcia co to jest. Może raczka maszynki do golenia ale po co gwint z obu stron.
pir77 Napisano 16 Luty 2015 Autor Napisano 16 Luty 2015 Słabo widoczne logo i dziurka mnie więcj na środku rurki.
Szyna Napisano 17 Luty 2015 Napisano 17 Luty 2015 Gwinty z dwóch stron.Jeśli jeden prawy, drugi lewy to śruba rzymska"
pir77 Napisano 17 Luty 2015 Autor Napisano 17 Luty 2015 Dzięki Szyna za identyfikację- jest to faktycznie śruba rzymska!!!
WybawCa Napisano 17 Luty 2015 Napisano 17 Luty 2015 chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o niej -do czego zastosowanie i jakie lata poniewaz mam identyczna pozdrawiam
ylooC Napisano 17 Luty 2015 Napisano 17 Luty 2015 Jak każda śruba rzymska, służyła do naciągu, napinania przeróżnych rzeczy. Od linek, po klamry stalowe murów kościelnych.Skolko ugodno zastosowań.Dziurka w środku jak się domyślacie, to miejsce gdzie wkładało się pręt umożliwiający obrót śruby i naciąg przymocowanych do niel linek.
Pytanie
pir77
Witam rurka z wzorkiem gwint z dwóch stron, nie mam pojęcia co to jest. Może raczka maszynki do golenia ale po co gwint z obu stron.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.