Gniewkos Napisano 25 Styczeń 2015 Autor Napisano 25 Styczeń 2015 Widziałem gdzieś kiedyś na internecie coś podobnego opisane jako potykacz (?) mocowanie do drutu kolczastego?Wie ktoś co to tak faktycznie jest? czy to tylko ozdoba od płotu?? pozdro!
Gniewkos Napisano 25 Styczeń 2015 Autor Napisano 25 Styczeń 2015 Tak, tak wiem że odcięty :-) ale jest kilka całych jako płot przy opuszczonej chałupie...a da się określić pochodzenie? dzięki!pozdro!
manierka Napisano 25 Styczeń 2015 Napisano 25 Styczeń 2015 czy to góra slupka od zasiekow jeśli tak zobacz na tych blaszkach gdzie sa otwory do drutu puzniejsze maja swastyke te wczesne sa bez na środku blachy delikatne biciepozdr
Gniewkos Napisano 25 Styczeń 2015 Autor Napisano 25 Styczeń 2015 ok, zaraz wskakuje tak w moro i idę w teren więc zerknę, i zobaczę te całe słupki co tam na nich jest...!militarka to nie moja dziedzina :-) ma to w ogóle jakąś wartość kolekcjonerską? całe takie słupki?pozdro!
kopijnik2 Napisano 25 Styczeń 2015 Napisano 25 Styczeń 2015 wysokie to typ l"ostatnio znalazłem ok. 30 sztuk w szopiemateriał nawet rdzą się nie pokrył
manierka Napisano 25 Styczeń 2015 Napisano 25 Styczeń 2015 ja mam 2 male po wojnie ludzie je wykopywa li niektore byly na dole z sama blacha inne dodatkowo betonem wzmacniano przy poctawie ocynk maja tak solidny ze nic go nie rusza na jednym mialem antene tel 15 lat i ani sladu rdzy znajomy ma caly plot z tego co do wartosci kiedys to zniknie i bedzie w cenie dla tych co beda sobie grodzili bunkry przy renowacji wiec jak masz miejsce to sobie zgromadz za kilka lat z zyskiem sprzedaz lub wymienisz na cos zadko sie spotyka je juz przy bunkrach itp wszystko na zlom wyjechalo pozdr
Gniewkos Napisano 25 Styczeń 2015 Autor Napisano 25 Styczeń 2015 Dzięki za informacje. Bić żadnych nie mają, są w idealnym stanie proste, z blachą na dole, słupki są do niej przynitowane. Tak jak pisze kolega kopijnik faktycznie zero rdzy pomimo tylu lat.Będzie chwila to je wykopię i schowam.pozdro!
Pytanie
Gniewkos
Wie ktoś co to tak faktycznie jest? czy to tylko ozdoba od płotu??
pozdro!
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.