bakteria Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2015 proszę o pomoc w identyfikacji monety z foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakteria Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2015 zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 Jakaś jarmarczna,stylizowana na starą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakteria Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2015 skąd w lesie takie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 19 Styczeń 2015 Share Napisano 19 Styczeń 2015 Hmm, mi przypomina stylistyką monety Nowej Anglii z tego okresu, ale tylko trochę. Na jakiej głębokości wyszła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 20 Styczeń 2015 Share Napisano 20 Styczeń 2015 Popieram opinię hipolita i według mnie, jest to jakaś moneta zabawka. Do tego jeszcze wątpię, aby została znaleziona w lesie. Chyba, że zgubił ją ktoś świeżo przed Twoim znalezieniem i monetka wyszła na zerowej" głębokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakteria Napisano 20 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2015 trudno powiedzieć na jakiej głębokości gdzieś 20 cm na łopatę a jak zbadać czy jest stara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarus26 Napisano 21 Styczeń 2015 Share Napisano 21 Styczeń 2015 na 20 cm ???? w lesie ?? przyloz magnes, potrzyj kartke papieru i sprawdz czy rysuje a pozniej jakby co to sprawdz chemicznie, srebro ma tez dzwiek specyficzny jest ciezsze od cyny a lzejsze od olowiu, jak sprawdzisz to sie pochwal co bylo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakteria Napisano 21 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2015 sprawdziłem magnes nie łapie kumpel sprawdził jakimś kwasem chromowym czy jakoś tak i niby srebro ale czy stare to nie wie ! A jak sprawdzić starość monety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POMORZANY Napisano 22 Styczeń 2015 Share Napisano 22 Styczeń 2015 WitamLipa że się mózg lasuje".Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qviatus Napisano 4 Luty 2015 Share Napisano 4 Luty 2015 Kolego Bakteria, sprawdzanie jakimś kwasem chromowym" czy to srebro to najgorsze co można zrobić, mam nadzieje że nie zniszczyłeś monety. Jeśli nie jestes pewien czy to srebro zapytaj jakiegoś jubilera. A co jak okaże się że to oryginalna moneta, i do tego jakiś mega rzadki okaz?Na zdjęciu wygląda jak nowa ale to nie oznacza że to jarmarczna kopia. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.