Skocz do zawartości
  • 0

nieznany element całości

danielk

Pytanie

Napisano

Witam. Nie chce w sposób oczywisty gromadzić i zaśmiecać zacnego forum, nie mniej jednak jest niewielki problem z odgadnięciem pochodzenia tegoż elementu. Natomiast z pewnością w górnej szerszej części ów przedmiot był wyłamany gdyż nosi tego ślady. Dodam, iż odnaleziony został na polu( nie wykopany) nieopodal miejsca gdzie kilka lat temu rzekomo było stanowisko archeologiczne.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pochodzenie- epoka brązu, a dokładnie jest to sierp...
http://www.google.pl/search?q=sierp+z+br%C4%85zu&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=MMu0VMSpJImU7Ab20YDQAg
Napisano
Witam. Mam nadzieje, że to co napisze zostanie odebrane pozytywnie bo opisywany przedmiot został przyjęty na protokół i potwierdzony przez WKZ jako pochodzący z epoki brązu. Dziękuje wszystkim kolegom którzy wypowiedzieli się i zarazem przyczynili do jego identyfikacji, co w efekcie zakończyło się przekazaniem konserwatorowi. Ogromna satysfakcja i tak chciałem się pochwalić.
Napisano
Kopię protokołu proponuję zatrzymać i nosić przy sobie podczas kopania".

W przypadku kontroli można wykazać w prosty sposób, że znalezione rzeczy oddajesz bo tak mówi prawo.
Napisano
Zgadza się, kolega doom1 w sposób oczywisty ukierunkował moje dalsze ustalanie co do przedmiotu-sierpa. Dziękuje i pozdrawiam. Podobny przedmiot po raz pierwszy w ręku. Jak domniemam najlepiej przekazać do miejscowego oddziału muzeum i poinformować konserwatora zabytków.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie