andrzej80 Napisano 6 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2015 Czy wiecie może co to za bunkier jest w Czatkowicach koło Milicza? I z której wojny, miałem się tam wybrać, ale nie dla mnie militarka. Jeśli to komuś coś pomoże w wypadzie w nasze strony to jeszcze jeden jest w Bukowicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
necroskop Napisano 7 Styczeń 2015 Share Napisano 7 Styczeń 2015 Witam. Masz jakieś zdjęcie lub szkic? PozdrawiamMarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej80 Napisano 7 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2015 Nie, ale na mapie widac ten w Czatkowicach. Jest na wylocie na Grabownice, na polu po lewej stronie. Ten w Bukowicach jest koło kościoła więc raczej nic z tego, ale jest na posesji i jeśli właściciel się zgodzi, to czemu nie. Nie są to jakieś duże bunkry, ale ten w Czatkowicach jest w dziwnym miejscu, bo tam nie idzie jakaś trasa,tylko zwykła droga do wioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagmin Napisano 7 Styczeń 2015 Share Napisano 7 Styczeń 2015 Poszukałem tego miejsca na mapach. Trochę to trwało bo chodzi o m. Grabownica a nie Grabownice. Bunkra" nie znalazłem, a tylko kawałek okopu, o ile dobrze to interpretuję, to usypanego na terenie podmokłym. Ale i unkry" mogą być w pobliżu.Napisz dokładniej gdzie jest ten unkier" w Bukowicach.Po tej stronie drogi co kościół, czy może na przeciwko, i jak daleko.Może kiedyś będzie okazja to się tamtędy pojedzie i zrobi jakieś foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej80 Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2015 Sorki kolego o błąd w nazwie. Jak wyjeżdża się z Czatkowic to po lewej stronie na polu,widać krzak lub coś takiego. Ten bunkier jest częściowo w ziemi. A jeśli chodzi o ten w Bukowicach ,to jest przy głównej po stronie kościoła, na posesji ze stawem, lub następnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.