PoszukiwaczPodkarpacie Napisano 1 Styczeń 2015 Autor Napisano 1 Styczeń 2015 Cześć,mam pytanie czy na terenie wsi Grabiny,Głowaczowa(wojska Radzieckie)Doszło do starcia z wojskami Niemieckmi??.(Podkarpackie powiat Dębicki).
viator01 Napisano 1 Styczeń 2015 Napisano 1 Styczeń 2015 Spotkałem się z informacjami, że w rejonie Głowaczowej toczyły się zacięte walki, natomiast przez wieś Grabiny przechodziła linia frontu (przebiegał 23 sierpnia przez miejscowości Latoszyn – Grabiny – Borowa). W Grabinach pochowano co najmniej 3 czerwonoarmistów, których data śmierci jest od 24 do 28 sierpnia (później przeniesiono groby do Dębicy), więc pewnie walki też się tam toczyły.
PoszukiwaczPodkarpacie Napisano 1 Styczeń 2015 Autor Napisano 1 Styczeń 2015 A czy mielibyśćie jakieś mapy lub jakies wskazówki jakie jednostki tu walczyły wiem ze 60 armia ale jakies mniejsze i w których rejonach?.
PoszukiwaczPodkarpacie Napisano 1 Styczeń 2015 Autor Napisano 1 Styczeń 2015 A jeszcze jedno ile poległo Niemców??.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.