Skocz do zawartości

mineolab e-trac

krist60

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
proszę by ktoś mi pomógł w okresleniu wielkosci przedmiotu pod cewką ,jak to jest wskazania cyfrowe są prawie identyczne dla małego przedmiotu jak i dla większego np kombinerki 35-47 a srubokt mały 34 - 48 oczywiscie przy wyłączonej dyskryminacji będe wdzięczny za wszelkie sugestie chodzi o e-traca
Napisano
tak wszystko się zgadza kolego sla ale przeciez po wielkosci przewodnosci i zawartosci zelaza wydaje mi się ze tez jakos wielkosc powinno się okresli c jesli chodzi o zelazo bo wiadomo z kolorem sprawa jasna
Napisano
ja wiem ze wielkosc przedmiotu pod cewką trudno okreslic nie latam rok ani dwa to jedna sprawa a druga ze etraca mam dopiero kilka miesięcy i mysle ze wartosci pokazywane na wyswietlazu nie tylko okreslają przewodnosc i zawartosc zelaza i tu własnie oczekuję pomocy
Napisano
Kolego te cyferki pokazują TYLKO I WYŁĄCZNIE zawartość żelaza i przewodność. Wielkość przedmiotu niestety musisz określić sam np. używając do tego celu pinpoint w trybie sizing (ja np. potrafię określić wielkość przedmiotu w trybie normal ;) ewentualnie w ogóle bez pinpointu). Niektóre wykrywacze mają skalę na minus i tu czasami można się posiłkować wskazaniami czym bardziej na minus tym większy przedmiot... niby, ale rzadko się to sprawdza ;) Generalnie na każdym wykrywaczu z ucha da się określić wielkość przedmiotu po rozległości sygnału.

Zdrów!
Napisano
dokladnie pinpoint sizing jak XII apostoł rzekł:)wtedy 5 roznych przedmiotów roznej wielkosci, pocwicz, to banał. rozległość sygnału. Tak samo z głebokością, pinpoint ma inne natezenie dzwieku na płytki i głęboki metal. Po wtóre jesli masz słaby sygnał pinpoint patrzysz na lcd po prawo pod cewką jest kwadrat i głebokość zalegania graficznie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie