krist60 Napisano 31 Grudzień 2014 Autor Napisano 31 Grudzień 2014 proszę by ktoś mi pomógł w okresleniu wielkosci przedmiotu pod cewką ,jak to jest wskazania cyfrowe są prawie identyczne dla małego przedmiotu jak i dla większego np kombinerki 35-47 a srubokt mały 34 - 48 oczywiscie przy wyłączonej dyskryminacji będe wdzięczny za wszelkie sugestie chodzi o e-traca
sla1971 Napisano 31 Grudzień 2014 Napisano 31 Grudzień 2014 Bo te dwa numerki pokazuja zawartosc zelaza i przewodnosc a nie wielkosc.Biedny etrac,z checia dal bym za niego swojego Deusa.
krist60 Napisano 31 Grudzień 2014 Autor Napisano 31 Grudzień 2014 tak wszystko się zgadza kolego sla ale przeciez po wielkosci przewodnosci i zawartosci zelaza wydaje mi się ze tez jakos wielkosc powinno się okresli c jesli chodzi o zelazo bo wiadomo z kolorem sprawa jasna
krist60 Napisano 31 Grudzień 2014 Autor Napisano 31 Grudzień 2014 ja wiem ze wielkosc przedmiotu pod cewką trudno okreslic nie latam rok ani dwa to jedna sprawa a druga ze etraca mam dopiero kilka miesięcy i mysle ze wartosci pokazywane na wyswietlazu nie tylko okreslają przewodnosc i zawartosc zelaza i tu własnie oczekuję pomocy
XII Napisano 1 Styczeń 2015 Napisano 1 Styczeń 2015 Kolego te cyferki pokazują TYLKO I WYŁĄCZNIE zawartość żelaza i przewodność. Wielkość przedmiotu niestety musisz określić sam np. używając do tego celu pinpoint w trybie sizing (ja np. potrafię określić wielkość przedmiotu w trybie normal ;) ewentualnie w ogóle bez pinpointu). Niektóre wykrywacze mają skalę na minus i tu czasami można się posiłkować wskazaniami czym bardziej na minus tym większy przedmiot... niby, ale rzadko się to sprawdza ;) Generalnie na każdym wykrywaczu z ucha da się określić wielkość przedmiotu po rozległości sygnału.Zdrów!
alex_2013 Napisano 1 Styczeń 2015 Napisano 1 Styczeń 2015 dokladnie pinpoint sizing jak XII apostoł rzekł:)wtedy 5 roznych przedmiotów roznej wielkosci, pocwicz, to banał. rozległość sygnału. Tak samo z głebokością, pinpoint ma inne natezenie dzwieku na płytki i głęboki metal. Po wtóre jesli masz słaby sygnał pinpoint patrzysz na lcd po prawo pod cewką jest kwadrat i głebokość zalegania graficznie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.