PoszukiwaczPodkarpacie Napisano 20 Grudzień 2014 Autor Napisano 20 Grudzień 2014 Witam,mam pytanko czy sposób z octem jest dobry czy nie ??.Nie che zniszczyć metalu .
predi888 Napisano 20 Grudzień 2014 Napisano 20 Grudzień 2014 Jakby nie patrzeć ocet to kwas ale słaby.https://www.youtube.com/watch?v=NkFjGDIH-bQSzukaj środka z inhibitorem korozji, lub spróbuj sam zrobić.
Dragon125 Napisano 20 Grudzień 2014 Napisano 20 Grudzień 2014 Po doświadczeniach z octem teraz już wiem, ocet to zło ! Przekonałem się o tym podczas czyszczenia widelczyka od polskiego niezbędnika stalowego. Widelec miał lekki obrys sygnowania. Po kuracji w occie owszem ładnie wyczyszczony ale niestety zarys zniknął. Wniosek ? Ocet żre metal..
remington Napisano 20 Grudzień 2014 Napisano 20 Grudzień 2014 W ogólnym zarysie sprawa ma się jak z czyszczeniem monet. Często ostre kontury rysunku utrwalone są już tylko w produktach korozji metalu.Wracając do tematu, dbając o takie szczegóły, pozostaje nam tylko często mozolne i precyzyjne, częściowe oczyszczanie mechaniczne, następnie fachowe odsalanie, i stabilizacja korozji.
Cyrograf15 Napisano 20 Grudzień 2014 Napisano 20 Grudzień 2014 Ocet jest znakomity do galarety i grzybków. Do czyszczenia się nie nadaje! Temat tyle razy wałkowany że go zamykam.Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.