PoszukiwaczPodkarpacie Napisano 20 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2014 Witam,mam pytanko czy sposób z octem jest dobry czy nie ??.Nie che zniszczyć metalu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 20 Grudzień 2014 Share Napisano 20 Grudzień 2014 Jakby nie patrzeć ocet to kwas ale słaby.https://www.youtube.com/watch?v=NkFjGDIH-bQSzukaj środka z inhibitorem korozji, lub spróbuj sam zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 20 Grudzień 2014 Share Napisano 20 Grudzień 2014 Po doświadczeniach z octem teraz już wiem, ocet to zło ! Przekonałem się o tym podczas czyszczenia widelczyka od polskiego niezbędnika stalowego. Widelec miał lekki obrys sygnowania. Po kuracji w occie owszem ładnie wyczyszczony ale niestety zarys zniknął. Wniosek ? Ocet żre metal.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 20 Grudzień 2014 Share Napisano 20 Grudzień 2014 W ogólnym zarysie sprawa ma się jak z czyszczeniem monet. Często ostre kontury rysunku utrwalone są już tylko w produktach korozji metalu.Wracając do tematu, dbając o takie szczegóły, pozostaje nam tylko często mozolne i precyzyjne, częściowe oczyszczanie mechaniczne, następnie fachowe odsalanie, i stabilizacja korozji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 20 Grudzień 2014 Share Napisano 20 Grudzień 2014 Ocet jest znakomity do galarety i grzybków. Do czyszczenia się nie nadaje! Temat tyle razy wałkowany że go zamykam.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.