fella Napisano 18 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2014 Prosze o identyfikacje monet, ewentualnie link do strony,dziekuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 18 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2014 zd.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 18 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2014 Alexander Macedończyk,gdzie moge znalezc info? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 18 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2014 zd.2 A M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 19 Grudzień 2014 Share Napisano 19 Grudzień 2014 Tak wyglądają oryginały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 19 Grudzień 2014 Share Napisano 19 Grudzień 2014 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 19 Grudzień 2014 Share Napisano 19 Grudzień 2014 A druga to srebro? Wygląda na następców Aleksandra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 19 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2014 Obydwie sa srebrne,o złotej wiedziałem ale myślałem ,ze ktos widział srebrna moze wybita za Włodzimierza Monomacha 1053-1125,zlota była wybita w tysiąclecie,po chrzcie Rusi 988-989,na złotej widać ze chrzest był,co świadczy krzyz,i Włodzimierz Wielki który panował 956-1015 i raczej jego popiersie jest na monecie,ale czy była srebrna,wybita w przyszłości,????wlasnie tutaj szukam pomocy,i dziękuje za zdjecie i uwagę Koledze,co do Aleksandra to jest ze srebra jak najbardziej tylko,,,,,,fryz,,,,na głowie mnie zmyła,nie moge nigdzie znaleźć takich włosów,chodzi mi o styl w jaki ma ułożone,to były stemple,jezeli byłaby rytą dłutem co sie raczej nie zdążą,to matrycy by sie nie opłacało przerabiać raczej,dzieki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 19 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2014 Czy Kolega moze mi podać link gdzie te oryginały moge zobaczyć,dzieki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 19 Grudzień 2014 Share Napisano 19 Grudzień 2014 Proponuję zrobić porządne zdjęcia i tego Macedończyka wrzucić na jakieś forum antyczne, żeby stwierdzić, czy to oryginał (w co wątpię). Potem można się doszukiwać detali. Podobnie wygląda sprawa z Włodzimierzem, na oryginał z epoki na tych zdjęciach nie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 19 Grudzień 2014 Share Napisano 19 Grudzień 2014 KINGS OF MACEDON. Alexander III 'the Great' (336-323 BC). Tetradrachm. Odessos.Znalazłem stronę z identyczną monetą. Ciężko stwierdzić czy Twoja to oryginał. Mimo wszystko sprawdź jej wymiary i wagę.Średnica monety z załączonego przeze mnie zdjęcia to: 32mm, a waga: 16,61g.Link z monetą:http://www.sixbid.com/browse.html?auction=1468&category=30723&lot=1325738 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fella Napisano 21 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2014 Dziękuje Panom bardzo,Wesołych i Spokojnych Swiot i Szczęśliwego Nowego Roku.Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.