Majorian Napisano 30 Listopad 2014 Autor Napisano 30 Listopad 2014 Proszę o pomoc. Rzuciłem mimochodem żonie że kiedyś oglądałem film wojenny z wątkiem mężczyzny , który uciekając przed Niemcami przez posterunek graniczny sam będąc ranny niesie kobietę na rękach i żona spokoju nie daje jaki to film. Problem w tym, że nie mogę przypomnieć tytułu:)Może ktoś pomoże..?Akcja dzieje się zimą w górzystym terenie w czasie II w.ś (Norwegia?)
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Musiałeś mówić że niesie kobietę na rękach? Mogłes powiedzieć że ciągnie za włosy za sobą. Teraz masz przetenteges , a jak obejrzy to biada Ci.Pozdrawiam
Majorian Napisano 30 Listopad 2014 Autor Napisano 30 Listopad 2014 Coś więcej? Pamiętam, ze film był kolorowy z lat *tak na oko) późnych 60-tych, 70 tych może wczesnych 80-tych. Prod. USA lub któryś z krajów zachodnioeropejskich. Akcja działa się w czasie II Wojny Światowej. Akcja, przynajmniej drugiej połowy filmu, miała miejsce w górach,zimą. Jakieś epizody z jazdą na nartach. To niesienie kobiety na rękach to końcowy moment filmu. Uciekają do kraju neutralnego (Szwecji/Szwajcarii)on przebrany w niemiecki mundur, ścigany przez Niemców ratuje kobietę niosąc ją, mimo postrzelenia w nogę i udaje się im dobrnąć na druga stronę granicy. Nic więcej nie pamiętam.Film oglądałem dawno temu i to tylko drugą połowę. Jacku, teraz już za późno. Pomocy!
DarekD Napisano 1 Grudzień 2014 Napisano 1 Grudzień 2014 Wejdź na filmweb, wyszukaj fimy wojenne rocznikami i może coś Ci wpadnie oko ?http://www.filmweb.pl/rankings/film/country?country=&genre=26&year=1976
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.