kopacz18-82r Napisano 7 Listopad 2014 Autor Share Napisano 7 Listopad 2014 w łapki wpadło mi takie sreberko, jest zgięte pod kątem 90 stopni dlatego cztery zdjęcia - może ktoś rozpozna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18-82r Napisano 7 Listopad 2014 Autor Share Napisano 7 Listopad 2014 ta sama strona co wyżej - średnica 32mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18-82r Napisano 7 Listopad 2014 Autor Share Napisano 7 Listopad 2014 druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18-82r Napisano 7 Listopad 2014 Autor Share Napisano 7 Listopad 2014 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 ciężko rozpoznać monetę, ale jej wygląd świadczy, że to fals. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18-82r Napisano 7 Listopad 2014 Autor Share Napisano 7 Listopad 2014 mój zmysł detektywistyczny stworzył portret pamięciowy.z lewej strony dwie pierwsze fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 mnie z kolei wydaje się jakbym ją w lustrze widział - kopacz to to rysunku lewej części... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18-82r Napisano 7 Listopad 2014 Autor Share Napisano 7 Listopad 2014 tak. między Twoim R"iI" jest E jak na moim rys. a Twoje N" to H spróbuję jeszcze jutro w dziennym świetle zrobić fotki może trochę lepiej wyjdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Tak ogólnie i na pierwsze wrażenie to mi przypomina falsyfikat grosza Zygmunta III Wazy. Napisy nie muszą być z sensem, popatrz, sporo przykładów można znaleźć w sieci, były to popularne fałszerstwa. Ale to ogólne wrażenie, nie dość, że moneta jest jaka jest, to i zdjęcia nieostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Ps. Litery w lustrzanym odbiciu to cecha charakterystyczna falsów tych groszy, porównaj http://forum.tpzn.pl/index.php/topic,7123.msg50070.html#msg50070Może na żywo będą widoczne podobieństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 lenny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18-82r Napisano 8 Listopad 2014 Autor Share Napisano 8 Listopad 2014 ło to toto. chylę czoła i dziękuję za rozwiązanie zagadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.