Pupi Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 Proszę o id. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pupi Napisano 5 Listopad 2014 Autor Share Napisano 5 Listopad 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 tak lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 i nazwisko i czako wskazują na, albo K.u.K albo Prusy ok. poł. XIX w wzwyż. Pieczęć kogoś kto służył w regimencie ułanów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korabkow Napisano 5 Listopad 2014 Share Napisano 5 Listopad 2014 Nakrycie głowy na tej pieczęci to nie jest czako,od polskiej nazwy czapka w całej Europie gdzie w armiach pojawiły się pułki ułanów nakrycie głowy nazywano czapka, pisząc pisownią charakterystyczną dla siebie i tak w Niemczech i Austro-Węgrzech pisało się Tschapka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 Tschapka jest odmianą tschako. Ale reszta się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korabkow Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 Bzdura,nie twórz nowych teorii po to tylko by bronić swojej ignorancji w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 6 Listopad 2014 Share Napisano 6 Listopad 2014 http://pl.wikipedia.org/wiki/Czakohttp://de.wikipedia.org/wiki/Tschapkamasz i nie spinaj się tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korabkow Napisano 7 Listopad 2014 Share Napisano 7 Listopad 2014 Już wiele razy pisałem na różnych forach i na tym też do czego nadaje się wikipedia i jej idiotyzmy i nie jestem w tej opinii odosobniony.Nie mam zamiaru dalej toczyć polemiki z kimś dla kogo wikipedia jest źródłem wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.