Gość Napisano 30 Grudzień 2014 Napisano 30 Grudzień 2014 MarekDys - uspokój się i pisz w temacie, Twoje tęczowe tematy nikogo tutaj nie interesują i kilkugodzinne próbowanie czytania tekstu ze zrozumieniem, zaś różnica w obróbce danych przez oprogramowanie Garrettów serii Ace vs At już tak i zapeniam, że nie są to te same wykrywacze, pracują one na innych częstotliwościach (to już jest spora różnica) mają tez nieco inne zasięgi. Jeśli tego nie wiesz, to raczej proponuję rozszerzyć swoją wiedzę i do tego czasu nie pisac bzdur na temat sprzętu.
Nruji Napisano 31 Grudzień 2014 Napisano 31 Grudzień 2014 Kilka różnic (suche fakty) AT PRo vs AT GOLD:1. Gold ma True All Metal Mode At Pro nie posiada.2. Gold posiada skalę High Resolution Iron Discrimination do 44 a AT Pro do 39 (niewielka różnica ale diabeł tkwi w szczegółach)3. Regulacja sygnału wiodącego w AT Gold jest a AT Pro brak.4. W AT Gold jest All Metal Iron Audio (bardzo przydatne!) w AT Pro brak.5. AT Gold ma Ground Balance Window w AT Pro brak.6. At Pro ma 6 trybów poszukiwania ( 3 standart i 3 Pro mode) w AT Gold są 3 tryby7. Częstotliwość At Gold to 18,75 kHz, At Pro 15kHzCo jest co i z czym to się je... odsyłam do wujka Google.PozdrawiamNruji
Gość Napisano 1 Styczeń 2015 Napisano 1 Styczeń 2015 ALL-METAL MODE - tryb All-Metal oferuje dający dużą głębokość wykrywania GRAPHIC TARGET ANALYZING - wskaźnik właściwości przewodniczych obiektu i ustawień detektoraALL TERRAIN - zaprojektowany do użytku w mokrych, wilgotnych i zakurzonych warunkach, wodoszczelna obudowa może być zanurzona w wodzie do 3m głębokości.DIGITAL TARGET ID - identyfikacja cyfrowa w skali 0 - 99HIGH-RESOLUTIONI IRON DISCRIMINATION - 40 punktowa identyfikacja obiektów żelaznychADJUSTABLE THRESHOLD - regulacja (strojenie) sygnału PRO MODE AUDIO - lepsza identyfikacja tonowaIRON AUDIO - identyfikacja tonowa żelazaALL-METAL IRON AUDIO - identyfikacja tonowa w trybie All MetalGROUND BALANCE - manualne strojenie do gruntuGROUND BALANCE WINDOW - unikalna funkcja zaprojektowana przez firmę Garrett, która umożliwia użytkownikowi na ustawienie zakresu balansu gruntu w celu zmniejszenia reakcji na subtelne różnice ziemiFAST TRACK GROUND BALANCE - automatyczne strojenie do gruntuPINPOINT - elektroniczny pinpoint do precyzyjnego namierzania obiektówONE-TOUCH TREASURE HUNTING - prosta obsługa, włącz i szukaj
Seba440 Napisano 1 Styczeń 2015 Napisano 1 Styczeń 2015 Panowie kolega MarekDys to pieniacz , więc proponuję nie brac do głowy jego postów. Facet ma nikłe pojęcie o temacie i w wielu wątkach Go pełno , a jego posty nie wnoszą nic konstruktywnego . Pozdrawiam Seba440
MarekDys Napisano 1 Styczeń 2015 Napisano 1 Styczeń 2015 już wiem nie odpisuj !!!Majac jak piszesz AT PRO, ty cytujesz opisy z katalogow !! w ty przypadku AT GOLDA !!! ( zawzielem się i sprawdziłem opisy tego sprzęt od kilku roznych sprzedawcow na All... ) wiec twoje doświadczenie z wykrywkami konczy się na technice Ctr C i CTR V czyli kopiuj = wklej !!!!!!!!!!!! ) NIE POLECAM TEGO SPAMERA !!!Czyli jesteś przedstawicielem - sprzedawca = dilerem ( może białej śmierci lub wykrywek ( nie wiem czy masz cos / używasz z Garetta , ja zostaje z ACE 350 / EURO ACE ).
MarekDys Napisano 1 Styczeń 2015 Napisano 1 Styczeń 2015 O widze ze Karol objawia się w wielu postaciach - loginow , czyli : Seba 440, alex_2013, SENEMANDER ,Może ktorys z ADMINOW sprawdzi logowania, IP, MAC-i logowanie i zablokuje spamera !!!
alex_2013 Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Kolego Marek odsyłam do bliższej rodziny z pretensjami. Jeżeli jak seba napisał jestes pieniacz i sobie z tym nie radzisz to może naucz się przyjmowac z pokorą konstruktywną krytyke od RÓŻNYCH użytkowników Forum.
Gość Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Gdzie jest admin? Może ktoś tu zrobić porządek z tym trollem o nicku MarekDys ? Dzieciak nie dorósł do dyskusji na forum publicznym, rzuca obelgami na innych userów, jeśli tylko mają odmienne zdanie.Zgodnie z kodeksem honorowym Bodziewicza proponuję go zignorować i wyłączyć z dyskusji.
MarekDys Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Krotkie wyjasnienie :a wiec trójkącie wzajemnej adoracji a może i nie tylko ".Ad 1 Primo: Admim umie czytac wasze odpowiedzi na zadane konkretne pytania i KOŃstruktywne odpowiedzi i admin kojarzy vel scala w jednosc !!!AD 2 Primo: Mieliscie racje cewka od AT Gold jest inna niż w AT Pro i tu macie racje, szkoda ze nie ma więcej odpowiedzi od uzytkownikow ATGold.AD 3 Primo: Cewka w ofercie sprzedaży dla AT Pro i EUR ACE 350 jest taka sama !! wiec skad ponad 5 kHz roznicy pytam sie .AD 4. Mieliscie racje elektronika w tych wykrywkach wspomaga separacje - dyskryminacje , ale ciagle nurtuje mnie pytanie skad roznica w czestotliwosci tej samej cewki !!!Bardzo proszę ww kolegow o odpowiedz TYLKO na to pytanie:Skad jest roznica w czestotliwosci takiej samej cewki w roznych wykrywaczach ( bo jak widze oferowane inne cewki na portalach aukcyjnych obojętnie do jakiej wykrywki maja w opisie taka sama czestotliwosc !
Gość Napisano 4 Luty 2015 Napisano 4 Luty 2015 Lamina, każdy z Tobą się zgadza i jest tak jak piszesz. Nie ulega to żadnej wątpliwości i jest oczywiste. To że Pan MarekDys myślał inaczej nie zmieni praw fizyki.
MarekDys Napisano 5 Luty 2015 Napisano 5 Luty 2015 @karolsawiakodpowiem na twoje zaczepki którymi bardzo chcesz uduwodnic swoja wyzszosc ( bo kolega ma taka wykrywke i dlatego myślisz ze wszystko wiesz lepiej !! ) i aluzje : praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź pan rura i nie pekaj pan, " bo to ELEKTRONIKA panie czyni cuda !!!
torba5 Napisano 5 Luty 2015 Napisano 5 Luty 2015 Marek żuć chlanie nie służy Ci bredzisz coraz bardziej ,nie ma Cie nie ma awantury ,odpuściłeś na chwilę odpuść na zawsze
MarekDys Napisano 5 Luty 2015 Napisano 5 Luty 2015 @torba5widze ze nie udzielasz odpowiedzi w meritum tematu to probujesz zaistnieć odczuwam ze cos ci siedzi na watrobie nadmiar alkoholu ? powiekszyla się watroba ? nocne niedogodności , wzdęcia może w nocy wystepuje palenie =ogien " w zoładku ? to wskazuje na marskosc watroby juz !!
MarekDys Napisano 5 Luty 2015 Napisano 5 Luty 2015 a co do zucania" to rzucam PALENIE ,. nie UCAM" alkoholu ;))))
torba5 Napisano 5 Luty 2015 Napisano 5 Luty 2015 Tak Panie Marku ewidentnie mój błąd ortograficzny ,przyznaje i jest mi wstyd ,ale co meritum przywołałem Pana do odpowiedzi w wielu innych wątkach gdzie bredził Pan jak potłuczony ,nie raczył Pan odnieść się do swoich płytkich rewelacji w żadnym z wywołanych wątków ,gdzie brednie poganiały brednie ,bo co wstyd ? ,proszę przejrzeć swoje posty ,tam ortografia jest na poziomie niskim niestety
tyfus Napisano 6 Luty 2015 Napisano 6 Luty 2015 pozwolę sobie na początek popełnić wstęp do właściwej mojej myśli... cytuję:\\jako osoba pozbawiona kręgosłupa moralnego\\"\\jako największy cham i burak na tym Forum\\"\\ ępiciel biednych Użyszkodników bez powodu\\"itd., itp. (było tego wiele)więc jako osoba na wskroś zdemoralizowana, bez sumienia i skrupułów - oświadczam, że:z niekłamaną przyjemnością dowalę każdemu za kolejne pyskówki na Forum, przepychanki i inne przerywniki słowno-muzyczne.Proponuję skupić się na meritum wątku a nie wtykać sobie szpilki, tudzież obrzucać się ekskrementami.Ostrzegam, żeby potem płaczu nie było...
MarekDys Napisano 6 Luty 2015 Napisano 6 Luty 2015 Tyfus, dziekujemy Ci za to ze czuwasz nad nami, bo jak by to forum wygladalo jak bys nieczyscil naszych wpisow bez sensu ;)Uprzejmie prosimy wytnij co zbedne. Dzieki
MarekDys Napisano 6 Luty 2015 Napisano 6 Luty 2015 Pytanie do kolegi piotrek88, czy nasze podpowiedzi w jakimkolwiek stopniu wplynely na Twoja decyzje o wyborze wykrywacza , no i jaki wybrales ?
Gość Napisano 6 Luty 2015 Napisano 6 Luty 2015 Słyszałem, że ostatnich kilka tak, zwłaszcza te odpowiedzi o piciu i paleniu, wątrobie i cewce od Ace350 bardzo mu pomogły. Chłopak czekał na te mądrości trzy miesiące by podjąć właściwą decyzję.
albatros99999 Napisano 17 Maj 2016 Napisano 17 Maj 2016 wiecie co? chwilami żałuje, że czytam całe posty. Sorki że piszę tu po ponad roku ale miałem chęć doczytać do końca żeby wreszcie się dowiedzieć odpowiedzi na proste pytanie-który krótko mówiąc każdy z was by wybrał?-At Pro czy At Gold...? Mam GTI 2500 ale chce się bardziej przerzucić na dynamikę-na drobnicę-monety, guziki, itp. Co polecacie? Może sama zmiana cewki? Tylko jaką?
albatros99999 Napisano 17 Maj 2016 Napisano 17 Maj 2016 dzięki karolsawiak i właśnie o takie odpowiedzi tu chodzi-krótko zwięźle i na temat. Cewka DD Garretta-załapałem. Ale jak byś sam zrobił? dokupił cewkę czy lepiej wymienić całą wykrywkę na At?
albatros99999 Napisano 18 Maj 2016 Napisano 18 Maj 2016 No to super, teraz myślę że już jestem przekonany do zamiany na AT PRO :D Jeszcze jak mogę to bym zapytał cię o jedną rzecz-gość chciał się zamienić ze mną, on ma Fisher Gold BugPro. Nigdzie nie ma info dokładniejszego na jego temat. Kojarzy ktoś? Jeśli temat miałby się rozwinąć to bym założył nowy wątek ale wątpię żebym tyle info otrzymał :P;)
albatros99999 Napisano 18 Maj 2016 Napisano 18 Maj 2016 Dzięki za podpowiedzi, jak by tu można było to bym ci daj like'a :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.