Skocz do zawartości

Prośba o wycene...

Gość P.D

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam...posiadam ksiązeczke KONSTUTUCJA RP Z Dnia 23 kwietnia 1935r,wydawnictwo Lwow-Warszawa,opracowana przez DR.Augusta Paszudzkiego..moje zainteresowania obajmuja inny dział kolekcjonerstwa,i chciałbym wystawic ja na Allegro...ksiązka oczywiscie jest 100% org.w stanie bardzo dobrym,zawiera 188str.ile mozna za taką ksiezke wołac,nie mam pojecia o tym dziale koleksjonerstwa!
Napisano
Warto byłoby jeszcze wiedzieć, jak jest oprawiona - broszura czy twarda okładka, ponadto, czy oryginalna, czy introligatorska. Dalej: jaki papier - makulaturowy czy np. czerpany. Jednym słowem - na cenę ma zasadniczy wpływ to, czy wydanie było popularne, czy ekskluzywne.

W antykwariatach międzywojenne konstytucje w ogóle spotyka się raczej rzadko, choć z pewnością drukowano je na skalę masową. Gdybym był zdecydowany na zakup, za broszurowe wydanie popularne w dobrym stanie byłbym gotów zapłacić ok. 30 zł, górną granicę trudno określić - przypuszczam, że wśród wydań tej Konstytucji zdarzały się niskonakładowe perełki bibliofilskie o niebotycznych obecnie cenach.
Napisano
Dzieki za odpowiedz!!Ksiazka nie jest w twardej okładce,tylko w takiej jak np.grubosc dowodu osobistego..odnosnie nakładu nic nie wiem,bo nie jest to nigdzie zamieszczone,pozdrawiam
Napisano
Nie znam tego wydania, nie znam też jego redaktora, ale podejrzewam, że jest to jednak wydanie popularne. Jeżeli jednak działalność redaktorska dr Paszudzkiego ograniczyła się nie tylko do przepisania gotowego aktu prawnego, ale dodał on coś autorskiego od siebie, np. zaopatrzył w obszerne komentarze, to jest to już atut, pozwalający żądąć nieco wyższej ceny.

Nie napisałeś wprawdzie, jakie to konkretnie wydawnictwo, ale miejsce wydania (Lwów-Warszawa) każe mi podejrzewać Książnicę-Atlas".

Napisano
Tzn napisane jest ze komentarz opracował DrAugust Paszudzki,i tak jak Mowisz wydawnictwo Ksiąznica-Atlas
S.A ZJEDNOCZONE ZAKŁADY KARTOGRAF.I WYDAWNICZE T.N.S.W
LWOW-WARSZAWA
1935
ksiazka zawiera 188str,i chyba nic wiecej nie jestem w stanie powiedziec bo sie kapletnie na tym nie znam!!
Dzieki!
Napisano
Ewentualny komentarz powinien być wyraźnie oddzielony od treści poszczególnych artykułów lub rozdziałów. Porównaj to, co masz na przykład z:

http://www.law.uj.edu.pl/users/khpp/fontesu/1935.htm

Jeżeli w swojej książce masz coś więcej ponad powyższe, oznacza to, że posiadasz Konstytucję z komentarzem.
Napisano
Zgadza sie jest to konstytucja z komentarzem...chodz nie wiem czy podnosi to wartosc tej ksiazki?!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie