Gość Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 witam -swego czasu pracowalem w wfdif na chelmskiej w warszawie mialem okazje obejrzec wszystkie dostepne w polsce filmy z powstania warszawskiego - jeden szczegolnie utkwil mi w pamieci -kadry przedstawiaja ostrtzelanie niemieckiego samochodu osobowego potem wyciagniecie rannych niemcow i zastrzelenie z pistoletu przez powstanca - pytanie czy ktos sie spotkal z tym filmem ,ewentualnie czy wogole wiadomo ze takowy istnieje
zelig Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 Raczej istnieje, skoro go oglądałeś. ;-)A czy ktoś wie jak jest teraz z wypożyczaniem mat. arch. z Chełmskiej? Kiedyś, za zrobienie odbitki z jednej tylko klatki żądali jakiś surrealistycznych pieniędzy...Kurcze, archiwa się otwierają (DW, british Pathe), a u nas... - wiadomo. Mogliby wypuścić np. PKF-y. Myślę, że świetnie by się sprzedawały. (a może są?)Niedawno znalazłem jedną (nr 27/1972 r.) - plenum KC, jakiś reportaż z nowo wybudowanej chłodni w Koszalinie, fest. w Opolu... - łza się w oku kręci. Puszczam sobie teraz tę kronikę przed każdym filmem, który oglądam.
Gość Napisano 26 Marzec 2004 Napisano 26 Marzec 2004 chodzilo mi czy ktos wiedzial ze taki istnieje i czy ewentualnie ogladal
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.