maciek_zagroba Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Witam!Proszę o id, chodzi mi przede wszystkim o datowanie.Z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2014 A, przepraszam, zapomniałem o wymiarach:32 mm szerokości33 mm wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 w większym kawałku (bo o całości też nie może być tu mowy) mogło wyglądać tak.co do datowania to... 2 lata temu, po kolędzie, był proboszcz parafii, w której właśnie mieszkam, a według niego to głównie grzeszę i stwierdził, że może to być z początku, połowy XIX w.dla mnie to żaden autorytet, ale...?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Wg. mnie dobrodziej machnął się o 50 lat - początek XX wieku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cuma Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 się sprzeczał nie będę, ale... uważaj bjar, zadzierasz z moim proboszczem!jako ciekawostkę dodam, że dewocjonalia najmniej go interesowały! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2014 Znalezione na pobojowisku z '39, więc całkiem możliwe, że jakiegoś polskiego wojaka. A przynajmniej fajnie jest dopisać sobie taką historię ;)Dzięki wielkie za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.