maciek_zagroba Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Napisano 30 Wrzesień 2014 Witam!Proszę o id, chodzi mi przede wszystkim o datowanie.Z góry dziękuję!
maciek_zagroba Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Napisano 30 Wrzesień 2014 A, przepraszam, zapomniałem o wymiarach:32 mm szerokości33 mm wysokości
cuma Napisano 30 Wrzesień 2014 Napisano 30 Wrzesień 2014 w większym kawałku (bo o całości też nie może być tu mowy) mogło wyglądać tak.co do datowania to... 2 lata temu, po kolędzie, był proboszcz parafii, w której właśnie mieszkam, a według niego to głównie grzeszę i stwierdził, że może to być z początku, połowy XIX w.dla mnie to żaden autorytet, ale...?pozdro!
bjar_1 Napisano 30 Wrzesień 2014 Napisano 30 Wrzesień 2014 Wg. mnie dobrodziej machnął się o 50 lat - początek XX wieku...
cuma Napisano 30 Wrzesień 2014 Napisano 30 Wrzesień 2014 się sprzeczał nie będę, ale... uważaj bjar, zadzierasz z moim proboszczem!jako ciekawostkę dodam, że dewocjonalia najmniej go interesowały!
maciek_zagroba Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Napisano 30 Wrzesień 2014 Znalezione na pobojowisku z '39, więc całkiem możliwe, że jakiegoś polskiego wojaka. A przynajmniej fajnie jest dopisać sobie taką historię ;)Dzięki wielkie za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.