flow Napisano 28 Wrzesień 2014 Autor Napisano 28 Wrzesień 2014 Witam,czy moze ktos posiada mapke gdzie wmiare dokladnie stoczono bitwe pod sedziejowicami 26 sierpnia 1863
ginerus Napisano 28 Wrzesień 2014 Napisano 28 Wrzesień 2014 Bitwa mała mapki może nawet w moskwie nie mają, więc może opracuj.
flow Napisano 29 Wrzesień 2014 Autor Napisano 29 Wrzesień 2014 nie taka znów mala nic zadnych szczegółów co do polozenia badz w przyblizeniu chociasz a oze ma ktos mape stara gdzie jest zaznaczone sedziejowice okolo 1860
Romek_66 Napisano 29 Wrzesień 2014 Napisano 29 Wrzesień 2014 Mapki faktycznie nie będzie ,bo nie miał jej kto zrobić ; wg . opisu 80 Rosjan poległo,jeden uciegł , pięciu w niewoli ,w tym dowódca , klęska ,a o klęskach nie każdy chce pamiętać : ) Tutaj masz opis z lokalizacją , a reszty szukaj na miejscu : /www.rowery.olsztyn.pl/wiki/miejsca/1863/lodzkie/sedziejowice
nabuh Napisano 1 Listopad 2014 Napisano 1 Listopad 2014 Tablica Miejsce Pamięci" stoi za płotem szkoły, jadąc od Łasku po prawej stronie szosy. Nie wiem, czy przypominać ma wydarzenia z powstania czy może inne. Zauważyłem to tylko przejeżdżając. Może tłukli się właśnie tam, gdzie teraz stoi szkoła? Proponuję podpytać wśród pedagogów tejże szkoły właśnie (nauczyciel historii?). Sam jestem ciekaw.
Romek_66 Napisano 1 Listopad 2014 Napisano 1 Listopad 2014 http://www.rowery.olsztyn.pl/wiki/miejsca/1863/lodzkie/sedziejowicemoże wejdzie teraz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.