zedzik Napisano 26 Wrzesień 2014 Autor Napisano 26 Wrzesień 2014 Witam,podczas dzisiejszego wyjścia spotkała mnie niemała przykrość. Zgubiłem mianowicie obrączkę :( Ślub był miesiąc temu więc szkoda jest tym większa... Miesiąc temu zmieniłem moją deltę na At Pro. I tutaj moje pytanie. Czy ktoś z doświadczonych użytkowników mógłby mi powiedzieć jak najlepiej ustawić ten sprzęt na znalezienie takiej obrączki. Powinna leżeć na wierzchu. Wypadła przez dziurę. o której nie wiedziałem w zapinanej na zamek kieszeni. Teren to pole z niską trawą i miejscami gołą ziemią.Obrączka to złoto 585 waga od 6 do 6.5 grama.Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi. Jaką ustawić czułość, żeby nie łapało za głęboko, na jakim trybie chodzić i w jakim zakresie sygnały powinna dawać taka obrączka.Dziękuję za pomoc.Jacek
DarekD Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 Czułość to ustaw na max byle się nie wzbudzał. Kopać i tak nie będziesz. Znajdziesz nawet w trybie coins - wskazania na obrączki miewałem od 40 (cienkie) do 65 (grube) Więc coś w tych okolicach. Powodzenia
zedzik Napisano 26 Wrzesień 2014 Autor Napisano 26 Wrzesień 2014 Dzięki, ale nie da się dokładniej wskazać zakresu po dla 585 i wagi? pole może nie jest jakieś strasznie zaśmiecone, ale kawałek mam do przeczesania. Swoją drogą trafiłem tam dzisiaj w godzinę 3 pfen 1760 bardzo ładna moneta, piękny pruski guzik i 1/2 siber groschen 1825. Tylko obrączki szkoda.Pozdrawiam
romanrp Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 ja znalazlem obraczke mojej zony po 14 latach w lesie garetem 150
DarekD Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 Najwięcej miałem wskazań około 50-55. Ale skoro nie będziesz kopał sygnałów to naprawdę szybko to oblecisz. A kopać nie będziesz skoro dopiero zgubiłeś? Najprościej weź obrączkę żony (zapewne obrączka podobna) i popatrz na wyświetlacz.
diggerek Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 Nie ustawiaj czułości na max bo będziesz kopać to co jest głęboko zakopane, czułość ustaw na minimalną wartość a cewkę prowadź blisko ziemi, przecież obrączka nie jest zakopana tylko leży na ziemi.Pozdro i powodzenia w znalezieniu obrączki.
OLos Napisano 26 Wrzesień 2014 Napisano 26 Wrzesień 2014 W filmiku instruktażowym, który jest na plycie dołączonej z wykrywaczem jest pokazane jak ustawic wykrywke szukając zgubionej obraczki, chociaż na filmiku jest kolczyk nie pamietam ale zasada ta sama.
bikemax771 Napisano 27 Wrzesień 2014 Napisano 27 Wrzesień 2014 miesiąc po ślubie a obrączkę w dziurawej kieszeni nosisz dziwne a teraz tak ci zależy znaleść że nie wiesz jak wykrywacz reklamować śmieszne
zedzik Napisano 27 Wrzesień 2014 Autor Napisano 27 Wrzesień 2014 gościu zamilcz. nie wnosisz nic do tematu.
Astra Napisano 27 Wrzesień 2014 Napisano 27 Wrzesień 2014 Kolego jak masz At Pro i chociaż parę razy wprowadziłeś go na spacer" to po co to pytanie? Obrączka leży na samym wierzchu. Ustaw tam sobie program na kolor i naprzód, centymetr po centymetrze przeszukaj teren gdzie ma ta zguba leżeć. Jak tam jest to ją znajdziesz, chyba, że zgubiłeś ją gdzie indziej.PozdrowionkaPs. Współczuje jak się świeżo upieczona żonka dowie, że posiałeś obrączkę.
Paleo Napisano 28 Wrzesień 2014 Napisano 28 Wrzesień 2014 Mam At pro ponad dwa lata i co ci mogę poradzić, to o ile teren nie jest totalnym śmietnikiem, to spróbuj na pro zero. Wtedy na pewno nie pominiesz obrączki. Złotko niestety nie jest super-przewodnikiem. obrączka jest spora 6,5 gr więc powinno ładnie pokazać. Moja ma ok. 4,6 gr i pokazuje równo 60 na wyświetlaczu. U ciebie może być podobnie, ale nie musi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.