HerWazonIII Napisano 17 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Witam serdecznie bywalców łona natury:) powiło mi Ono dziś monetę o średnicy ok 16,5 mm,czuć ją w dłoni,przypuszczam że to srebro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerWazonIII Napisano 17 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerWazonIII Napisano 17 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2014 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManINBalaclava Napisano 17 Wrzesień 2014 Share Napisano 17 Wrzesień 2014 http://wcn.pl/foto/sklep/high/75850.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManINBalaclava Napisano 17 Wrzesień 2014 Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Denar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManINBalaclava Napisano 17 Wrzesień 2014 Share Napisano 17 Wrzesień 2014 chyba Marek Aureliusz rok 161/162 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerWazonIII Napisano 17 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2014 Kapsuła czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirrudi13 Napisano 18 Wrzesień 2014 Share Napisano 18 Wrzesień 2014 http://www.cgb.fr/marc-aurele-denier,brm_298907,a.htmlprosz ;) z uszanowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirrudi13 Napisano 18 Wrzesień 2014 Share Napisano 18 Wrzesień 2014 ladna znajdka mozesz ja doczyscic skoro to sreberko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerWazonIII Napisano 18 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Dziękuję za dobre słowo:)oczyszczę jak opadną trochę emocje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rutra64 Napisano 18 Wrzesień 2014 Share Napisano 18 Wrzesień 2014 ŁooooooŁ !!!!! Gratulacje !Mam nadzieję, że też w końcu taką trafię . Pozdro r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerWazonIII Napisano 18 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2014 Dziękuję:)życzę chłodu krążka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerWazonIII Napisano 19 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Witam ponownie,po delikatnych zabiegach Marek pokazał ogi",podobizna a dokładnie układ włosów różni się od tych zasugerowanych przez Szanownych Kolegów,loki" w górnej części są haczykowate,wręcz ostre, nawet delikatne przyłożenie nasączonego wacika daje efekt zaczepu.Tył głowy wygląda jak włosy schodzące się w kuca,przód to element wyższy od pozostałych nasuwający myśl o wieńcu? Będę wdzięczny za wskazówki,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirrudi13 Napisano 19 Wrzesień 2014 Share Napisano 19 Wrzesień 2014 http://www.cgb.fr/marc-aurele-denier,v43_0441,a.htmlDlatego zawsze trzeba wyczyścić monetek przed założeniem wątku o Id ;)Proszę teraz lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerWazonIII Napisano 19 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Mój M jest bez zarostu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirrudi13 Napisano 19 Wrzesień 2014 Share Napisano 19 Wrzesień 2014 To przyjrzyj sie dobrze bo dla mnie jest tyle ze jest wytarty a jeśli Ci nie pasuje to dałem Ci namiary wiec szukaj dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerWazonIII Napisano 19 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Doceniam Twoje dobre chęci:) moneta na zasugerowanym przez Ciebie zdjęciu obfituje w masę szczegółów jak na przykład włosyloki" w kształcie sierpów u mnie są to bardziej łezki o wygiętych ostrych szczytach,zdjęcie z linku przedstawia inną konstrukcję oka,pofalowaną grzywkę,widoczny element chyba wieńca biegnący po skosie a kończący się za uchem.Co do zarostu jest mi trudno stwierdzić czy mógł wytrzeć się tak dokładnie że zniknęły jego składowe jak wąsy zrośnięte z brodą oraz zarośnięte poliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 19 Wrzesień 2014 Share Napisano 19 Wrzesień 2014 http://www.sixbid.com/browse.html?auction=741&category=16433&lot=735768 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirrudi13 Napisano 19 Wrzesień 2014 Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Jeśli kolega ma jakiekolwiek pojęcie o rzymkach i denarach to proszę sie przyjrzeć i sprawdzić ile może być wariacji tego denarka a pozniej wchodzić w szczegoly. Wiesz czyj denarek to teraz Ty Nas zaskocz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 19 Wrzesień 2014 Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Nie mam bladego pojęcia o rzymkach, poznaje po loczkach ew. grzywkach, ale wydaje mi się, że ta odmiana;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 19 Wrzesień 2014 Share Napisano 19 Wrzesień 2014 Stempel nie koniecznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerWazonIII Napisano 20 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2014 Dziękuję za pomoc, bardziej przemawia do mnie propozycja mimira. Co do szczegółów to nie można odmówić wyszukiwania ich nawet laikowi,to one stanowią o mnogości wariacji denara jak twierdzą znawcy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirrudi13 Napisano 20 Wrzesień 2014 Share Napisano 20 Wrzesień 2014 tak jak pisalem prosze sobie poszukac http://www.cgb.fr/archive,romaines.html znajdziesz bardziej podobne ja tylko Ci podalem w przyblizeniu a jak znajdziesz to napisz co wywnioskowales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmf1 Napisano 23 Wrzesień 2014 Share Napisano 23 Wrzesień 2014 Łuszczy się, subareat. Nie porównuj do tego raczej z wcn. Dodam, że stan i tak dobry jak na tego typu wyrób http://romaeaeternae.blogspot.com/2013/08/subaeratus-wespazjana.htmlpoczytaj sobie o tym więcej w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerWazonIII Napisano 23 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2014 Witam,to znaczy ze to wyrób szemranej jakości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.