mauzz Napisano 13 Wrzesień 2014 Napisano 13 Wrzesień 2014 Proponuje owinac kieliszek cienkim papierem i raz przy razie przejechac np olowkiem, a potem dodac fotke napisu w formacie 2D". Na pewno bedzie latwiej.
wasik Napisano 13 Wrzesień 2014 Autor Napisano 13 Wrzesień 2014 ostatnie słowo w górnym wierszu to chyba ...arb
wasik Napisano 13 Wrzesień 2014 Autor Napisano 13 Wrzesień 2014 to faktycznie jest kieliszek? były akie rzeczy robione? ktoś się spotkał z takim przedmiotem? czy można po zdjęciach stwierdzić z jakiego materiału jest przedmiot? wysokość kieliszka to 5,5 cm
Mj Napisano 13 Wrzesień 2014 Napisano 13 Wrzesień 2014 Kieliszek, kieliszek, który nakładało się na jakąś piersiówkę. Znalazłem kiedyś podobny z jakąś dedykacją i datą, ale mój jest cały pogięty. Z tego co pamiętam to na moim była dedykacja ( po niemiecku ) dla jakiegoś myśliwego. Materiał? Najprawdopodobniej srebro. Obejrzyj go dokładnie pod lupą. Powinny być jakieś bicia. Pozdrawiam.
wasik Napisano 14 Wrzesień 2014 Autor Napisano 14 Wrzesień 2014 nie widzę bić. spód kieliszka jest z oddzielnego krążka. Nie wygląda mi to na srebro. czy da się to jakoś sprawdzić w domu? to jeszcze gorąca prośba o odczytanie całości i przetłumaczenie.
wasik Napisano 14 Wrzesień 2014 Autor Napisano 14 Wrzesień 2014 brałem kalkę i ołoówek ale nie da rady bo druk jest za delikatny
Pytanie
wasik
prosze o informacje co to za napis?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.