Edek bomber Napisano 3 Wrzesień 2014 Autor Napisano 3 Wrzesień 2014 Przepraszam nie ogarniam tego forum :( nie wiem czy takie było już pytanie czy nie ja przynajmniej nie znalazłem ... Mam pytanie co jest lepsze na militarkę HS-3 czy Salamandra S5? Lepsze- czyli który z tych wykrywaczy ma lepszy zasięg ? Z jakich głębokości wyciągaliście tymi wykrywaczami np hełmy ? Ile kosztują teraz nowe nie używane te wykrywacze ? A może są jakieś lepszy wykrywacze na militarkę o których nie wiem ?> Jeżeli tak to napiszcie ...
miki_mi2 Napisano 4 Wrzesień 2014 Napisano 4 Wrzesień 2014 Takie tematy były kiedyś tam gdzieś tam.Ja miałem i smętka i salamandre. Wykrywacze generalnie mają zasięgi podobne i są naprawdę spoko na militarkę. Ja na przykład smętkiem hełm wyciągnąłem z głębokości 20 cm, więcej razy hełmu w ziemi nie znalazłem. Nie wiem czy da się jeszcze dostać nowego smęka, ale jaszczurkę nową na gwarancji można kupić w puławach. Oczywiście są lepsze wykrywacze na militaria np. minelab safari z którym też miałem do czynienia...
albert64 Napisano 4 Wrzesień 2014 Napisano 4 Wrzesień 2014 Witam.Nie znam salamandry ale za smętkiem chodziłem kilka lat.Dziwią mnie teksty że smętek jest dobry tylko na militarkę .Ja smętkiem z 30cm wyciągałem buratynki .Wykrywacz jest dosyć trudny ,trzeba się go osłuchać ale potrafi się odwdzięczyć.
Edek bomber Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Napisano 4 Wrzesień 2014 Z jakich głębokości wyciągałeś hełmy , granaty f1 itp ?
IdeL Napisano 4 Wrzesień 2014 Napisano 4 Wrzesień 2014 Granaty jak granaty, ale te uratynki" smętkiem z 30 cm....Pierwszy obiekt ylko" podpada pod ustawę, ale drugi, w tych okolicznościach pod science fiction".IdeL
LeoVinci Napisano 5 Wrzesień 2014 Napisano 5 Wrzesień 2014 Edek bomber... ciekawy nick w kontekście drugiego pytania. Warto jednak ogarnąć niektóre wątki forum, bo to o czy nie wolno pisać i tak będzie sie trafiać...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.