Sobow99 Napisano 29 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2014 Dzień dobry, na prośbę kolegi umieszczam zdjęcia dwóch jego ostatnich znalezisk, co do których pochodzenia nie mamy pewności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 29 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2014 Jaki herb widnieje na tym przedmiocie? Przypomina Leliwę, jednak tam gwiazda jest nad półksiężycem. Być może jakaś odmiana? Może nie jest to fragment tłoka pieczętnego, tylko sygnetu? Prosiłbym o wszelkie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 29 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2014 Tutaj guzik. Orzeł sugeruje Królestwo Polskie, trąbki natomiast pocztę. Jednak w jakim dokładnie okresie był używany ten guzik? 1815-1831? Czy już w czasach popowstaniowych? Prosiłbym o wszelkie informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 29 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2014 Rewers. Szukałem tego guzika na buttonarium. Na pugovizie w spisie zakładów nie widnieje ten producent. Widziałem takie guziki na allegro, ale jak trzeba to oczywiście nie ma. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimir Napisano 29 Sierpień 2014 Share Napisano 29 Sierpień 2014 Guzik czysto rosyjski z początku XIX w. Napisy to marketingowe oznaczenie jakości wykonania i nazwa miasta Piotrogrodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2014 Dzięki, ktoś wie coś o tym herbie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Może tym tropem.http://bloglesna.blogspot.com/p/herb-miasta.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi169 Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 http://gajl.wielcy.pl/herby_nazwiska.php?lang=pl&herb=poliwczynskia może tozdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epitojatek Napisano 4 Wrzesień 2014 Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Mam podobny tylko z orłem na tarczy. Sygnatura F. BIERTÜMPFEL I SYN W WARSZ. N: 460 Uli Senatorska guzik pocztowy był noszony w latach: 1832-1858 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 5 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Te labry pasują do Poliwczyńskiego, tylko klejnot nie jest zbyt widoczny. Dzięki za wszelką pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.