Rider5 Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Napisano 26 Sierpień 2014 Znalazłem lekką kruchą bryłą konsystencji węgla drzewnego która piszczała jako srebro w moim ace150. Spotkaliście się z czymś takim?PS: Jestem początkującym.
MrV Napisano 26 Sierpień 2014 Napisano 26 Sierpień 2014 Czasami spotykam, na pewno jest to koks. Co ma zatem wspólnego temat z opisywanym przez Ciebie przedmiotem? Nic!Meteoryt:- jest stosunkowo ciężki jak na swoją objętość- nie posiada pustych przestrzeni wewnątrz- przyciąga magnesJeśli nie ma tych cech, na 95% nie jest meteorytem. Pozdrawiam i życzę sukcesów w poszukiwaniach. ;)
and_andrzej Napisano 26 Sierpień 2014 Napisano 26 Sierpień 2014 Ostrożnie z tym przyciaganiem przez magnes. Meteoryty dziela sie na zelaziste, kamienno-zelaziste i kamienne. Kamiennych magniet nie przyciaga :) bo takie mineraly jak np. Oliwin magnetycznie nie sa:). Ale w tym przypadku to pewnie koks. Z geologicznym pozdrowieniem. And. :)
Pytanie
Rider5
PS: Jestem początkującym.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.