Skocz do zawartości
  • 0

Tabilczka z okiem

dziadek30

Pytanie

Napisano

Witam mam problem z identyfikacją tej tabliczki czego ona dotyczy i z jakiego okresu pochodzi. Jeśli macie Państwo wiedzę na tan temat proszę o pomoc.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pełna nazwa firmy: Kasseler Wach und Schliess Institut, siedziba główna w Kassel ( oczywiście Niemicy ).
Zajmują się wszystkim co związane z ochroną ludzi, mienia oraz danych.
Sama tabliczka to na 99% stare ich logo, obecnie zamiast oka jest klucz lub klucze, już nie pamiętam.
Napisano
dziękuję za naprowadzenie, ale interesuje mnie co lub kogo ta firma ochraniała? bo spoglądając na ich stronę zauważyłem, że pierwsza wzmianka o niej jest w 1946 roku, gdzie wtedy stacjonowała na tych terenach rosyjska armia i niemożliwością jest to, iż niemiecka firma tak po prostu działała na linii wroga. bardzo proszę o pomoc, ponieważ zafascynowała mnie ta historia. pozdrawiam
Napisano

Witam mam problem z identyfikacją tej tabliczki czego ona dotyczy i z jakiego okresu pochodzi. Jeśli macie Państwo wiedzę na tan temat proszę o pomoc.

Napisano
Wach und Schliess intitut...

w.g.mnie jest to reklama firmy ochroniarskiej.to to wisialo pewnikiem na obiekcie, co go ta firma pilnowala.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie