sonicsquad Napisano 10 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2014 Bardzo ciekawie było dziś na Rynku. A to za sprawą rekonstrukcji jednej z najbardziej znanych akcji z powstania warszawskiego. Jednym z elementów widowiska było zdobycie przez powstańców niemieckiego czołgu. Jednak czołg okazał się pułapką - wyładowany materiałami wybuchowymi eksplodował, gdy wkoło zebrali się żołnierze Armii Krajowej i cywile. W rekonstrukcji brało udział kilkadziesiąt osób. A przyglądały się setki wrocławian. Zdjęcia na :http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3535379,swietna-rekonstrukcja-powstania-warszawskiego-na-rynku-we-wroclawiu-mnostwo-zdjec,id,t.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 11 Sierpień 2014 Share Napisano 11 Sierpień 2014 No fajnie to wygląda, bardzo fajnie. Co rok to fajna impreza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exc400 Napisano 12 Sierpień 2014 Share Napisano 12 Sierpień 2014 Kolego Sonicsqad - to nie był CZOŁG PUŁAPKA a Sd.Kfz.301 Borgward nosiciel ładunków wybuchowych - i z tego co wiem to to właśnie grupa Festung Breslau pokazała na tej imprezie .historie o wrednej pułapce zastawionej na powstańców muszą w końcu pójść do lamusa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Sierpień 2014 Share Napisano 12 Sierpień 2014 Wrak pojazdu miny na ulicy Kilińskiego, 13 sierpnia 1944 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 20 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2014 @Slajmi130 Nie ja jestem autorem tego artykułu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.