viking666 Napisano 4 Sierpień 2014 Autor Napisano 4 Sierpień 2014 To co na foto,wykopalisko strychowe,nie wiem czy przed czy powojenne i od czego,jezeli ktos ma wiedze na ten temat prosze o komentarz.
derkb Napisano 4 Sierpień 2014 Napisano 4 Sierpień 2014 Wygląda na dość stary, ale czy wazne jak stary?, wpierw bym zadał pytanie do czego to jest i co mierzy? Cyfry chyba malowane na szkle, częsciowo wytarte, skalowany chyba do 16, ale czego km/h moze mile na godzine? albo mierzy cisnienie, temp. obroty....z pojazdu a moze lotnicze?, lub jakiejś instalacjico pisze na cyferblacie? na zdj słabo widać, sa jakieś loga?, sygnatury producenta? (nie tylko na cyferblacie ale i z tyłu?)Z tyłu są dwa wyjścia, to bardziej z boku na żarówke podświetlającą? a bliżej srodka na linke prędkosciomierza? (lepsze zdj) a moze wyjscie na przewód od ciśnienia, wody , powietrza etc. napisy po rusku?
derkb Napisano 4 Sierpień 2014 Napisano 4 Sierpień 2014 Aaa, w sprawie wieku. W zwykłych starych predkosciomierzach (a to raczej nie jest zwykły predkościomierz) rok produkcji a nawet miesiąc, były bite z tyłu na denku , wystarczy poskrobać farbę.
Jacek Dąbrowski Napisano 4 Sierpień 2014 Napisano 4 Sierpień 2014 po podłączeniu (linki? , przewodu ciśnieniowego ?) stawiam na jakiś olejowy. I skala w kg/cm ?Pozdrawiam
viking666 Napisano 4 Sierpień 2014 Autor Napisano 4 Sierpień 2014 witam sygnatur nie widac moze faktycznie pod farba ewentualnie w srodku ale nie bede czyscil i rozbieral tego zostawiam tak jak jest dodalem jeszcze fotke dziekuje za zainteresowanie i komentarze moze z czasem dowiemy sie od czego.Pozdrawiam
ylooC Napisano 4 Sierpień 2014 Napisano 4 Sierpień 2014 Mnie to wygląda na manometr do pomiaru ciśnienia sprężania.Zwróćcie uwagę na dole jest kg ...c nWg mnie to kg/cm2 tylko wybrakowane napisy są.
viking666 Napisano 4 Sierpień 2014 Autor Napisano 4 Sierpień 2014 witam ponownie po intensywnym szukaniu w necie prawdopodobnie jest to manometr PAL Czechoslowakia od naszego popularnego kiedys Jelcza Ogorka z tylu na obudowie ma takie same wyjscia i wytloczenia jak na zdjeciu ktore znalazlem w wyszukiwarce z takim wskaznikiem Temat Zamykam Pozdrawiam i Dziekuje za Komentarze.
Pytanie
viking666
To co na foto,wykopalisko strychowe,nie wiem czy przed czy powojenne i od czego,jezeli ktos ma wiedze na ten temat prosze o komentarz.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.