szczurek_1979 Napisano 17 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2014 witam... czy to jest tzw.biżuteria patriotyczna? jak można go wydatować? sygnatur żadnych się nie dopatrzyłem, w środku resztki czarnego" drewna, gwoździki" w drewnie (ich pozostałość) chyba stalowe bo mocno zardzewiałe... chwilowo dysponuje tylko tymi fotkami bo artefakt odmaka w oliwce, z wymiarami też na razie problem, dla porównania na innych fotkach guzik belgijski (chyba).Proszę o pomoc w idszczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 17 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2014 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 17 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2014 i ten guzik... tak przy okazji.... raczej wojskowy bo już taki na odk widziałem ale jak go wydatować? za wszelką pomos z góry serdecznie dzękujepozdro szczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Lipiec 2014 Share Napisano 17 Lipiec 2014 Krzyżyk od najzwyklejszego różańca, przełom wieków.Guzik belgijski mundurowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 17 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2014 mam nadzieje że nie taki zwykły ;) jak podczyszczę to jeszcze raz wstawię fotki :) dzięki bjar za pomoc :)a ten guzik to który wzór? gdzieś na odk rzuciło mi się na oczy info że jest jakieś dwa rodzaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Lipiec 2014 Share Napisano 17 Lipiec 2014 Nadzieja matką głupich ;) Populares na polach, mam z 50 takich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 17 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2014 sugerujesz coś?? ostatnio Twoje riposty schodzą na coraz to niższy poziom... ogarnij się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Lipiec 2014 Share Napisano 17 Lipiec 2014 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=404325http://img.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=701781 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 17 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2014 a i jeszcze jedna info... na szczycie krzyżyka brak jakichkolwiek śladów po mocowaniu do przypuśćmy różańca... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Lipiec 2014 Share Napisano 17 Lipiec 2014 No to będzie patriotyczny, pewnie powstańca z 1863, albo i 1831 lub 1794 roku, a może i z okresu wojen ze Szwedami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantar Napisano 17 Lipiec 2014 Share Napisano 17 Lipiec 2014 o tutaj masz przymocowanie do różańca / łańcuszka, wyczyść / wystukaj tam otwór (który jest na pewno) do takiego mocowania, ja trafiłem takich 3, kolega 2 więc nie jest to fant jakiś ekstremalnie rzadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 18 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2014 na razie się moczy :) niech se leży w spokojności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 18 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2014 a co z tym wzorem guzika? to wcześniejszy czy późniejszy wzór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.