Skocz do zawartości

Zakup śmigłowców uderzeniowych dla Polski - ruszył program Kruk"

Rekomendowane odpowiedzi

Cały artykuł jest - jak wynika z zalinkowanej stronki - autorstwa Pana A. Kiszniewskiego.
Cytuje ostatni akapit - bo do wszyskich poprzedzających nie mam własciwie żadnych zastrzeżeń. -
Nie jest też wykluczone, że jedną z najlepszych (z pewnością pod względem ekonomicznym) byłaby decyzja o zakupie Mi-35M - to najnowsza wersja używanych przez nas maszyn Mi-24. Jest to ich głęboka modyfikacja przystosowująca je do realiów współczesnego pola walki. W przypadku takiego wyboru znacząco spadłyby koszty szkolenia oraz infrastruktury szkoleniowej."

Wygląda na to, że szanowny Pan Redachtor nie ma zielonego pojęcia kto produkuje helikoptery Mi-35M i kto jest potencjalnym celem dla tych wspaniałych nowoczesnych maszyn.
I tak nie do końca wiadomo czy państwo, którego siły zbrojne będące potencjalnym celem dla naszych śmigłowców uderzeniowych, zgodziło by się sprzedać nam choć jedną maszynę Mi-35M, że o częściach zapasowych do stareńkich Mi-24 nie wspomnę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie