arkols Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Napisano 30 Czerwiec 2014 Szabla jest skrócona i ostrzona na progu głowni jest słabo widoczny producent WK&C moje pytanie co to konkretnie za wzór szabli z góry dzięki za wszelkie informacje.szerokość głowni 22mm x 6mm
Kriczer Napisano 30 Czerwiec 2014 Napisano 30 Czerwiec 2014 http://www.antique-swords.eu/856-Swiss-M1867-cavalry-troopers-sabre.html może być szwajcar ale to tylko domysły na podstawie podobieństwa głowni, jak kolega wyżej pisał dokładnie tego nie ustalisz
arkols Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Napisano 30 Czerwiec 2014 Szabla jest skrócona i ostrzona na progu głowni jest słabo widoczny producent WK&C moje pytanie co to konkretnie za wzór szabli z góry dzięki za wszelkie informacje.szerokość głowni 22mm x 6mm
arkols Napisano 1 Lipiec 2014 Autor Napisano 1 Lipiec 2014 Moje poszukiwania kręcą się koło pruskiej szabli wz.1848 ale wymiary są tylko zbliżone. Mimo wszystko i tak dzięki za wskazanie kierunku Pozdrawiam.
Pytanie
arkols
Szabla jest skrócona i ostrzona na progu głowni jest słabo widoczny producent WK&C moje pytanie co to konkretnie za wzór szabli z góry dzięki za wszelkie informacje.
szerokość głowni 22mm x 6mm
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.