Skocz do zawartości
  • 0

jaki to rower,który rok ?

szkudlar

Pytanie

Napisano

witam.chciałbym poprosić o pomoc w rozpoznaniu modelu i rocznika.mam stary rower ,korby na kwadrat ,przykręcana zębatka.nr ramy 213900.piasty na kalamitki .Blokada hamulca -TORPEDO.koła 28'.dziwnie głębokie i duże błotniki.uchwyt na lampę chyba z literką -O- .posiadam lampę karbidową ale chyba nie od niego.Mogłbym dodać więcej zdjęć ale jeszcze nie wiem jak..posiadam kilka innych rowerów czy jest możliwość rozpoznania roczników w jakiś sposób np- po numerach ram ?
dziekuję .pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hamulec i uchwyt na lampę.dużo dłuższa główka ramy niż w torpedo 3 rzesza.brak blaszki.nity pionowo.w torpedo są śrubeczki dwie poziomo.

Napisano

nr.ramy i mocowanie siodełka.na siodełku widać lekko jakieś koło i ptaka albo skrzydła.tak mi się wydaje

czy w numerze ramy nie ma daty ? ktoś mi powiedział że dwie pierwsze cyfry to rok ? prawda czy fałsz?

Napisano

te łączenia w ramie są całością.w rowerze torpedo a.g jest to tak jakby sprasowane(dołączane)i tu rama za zębatką przednią ma większy rozstaw w pionie.no i te nietypowe błotniki.jak i dźwignia hamulca.jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Napisano

witam.chciałbym poprosić o pomoc w rozpoznaniu modelu i rocznika.mam stary rower ,korby na kwadrat ,przykręcana zębatka.nr ramy 213900.piasty na kalamitki .Blokada hamulca -TORPEDO.koła 28'.dziwnie głębokie i duże błotniki.uchwyt na lampę chyba z literką -O- .posiadam lampę karbidową ale chyba nie od niego.Mogłbym dodać więcej zdjęć ale jeszcze nie wiem jak..posiadam kilka innych rowerów czy jest możliwość rozpoznania roczników w jakiś sposób np- po numerach ram ?
dziekuję .pozdrawiam

Napisano
Witam jeszcze raz.
Dziekuje wszystkim za ospowiedzi.nadal staram sie cos dowiedziec o tej damce.ale nie moge nic wyczaic.jezeli znajdzie ktos cos co mogloby pomoc w naprowadzeniu mnie na model i rocznik roweru to bede wdzieczny.dziekuje
Napisano
dodam że rower pod rdzą ma chyba złote szparunki.na błotnikach grubsza kreska i obok cieńsza.na feldze tylnej też widać złoty pas na środku.posiadam jeszcze damkę torpedo a.g,ale ta damka jest od niej dużo większa,dłuższa.nawet od męskiego diamanta 20 cm dłuższa.
Napisano
witam.no dalej nic nie mogę znaleźć nic na temat marki i rocznika tej damki.
może ktoś się dołączył do forum kto ma jakieś pojęcie o zabytkowych rowerach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie