Tiger6 Napisano 29 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Witam! Znalazłem wczoraj taki oto guzik z trzema koronami. Średnica 20 mm, materiał: pozłacany mosiądz. Czy ktoś wie od czego może być ten guzik i z jakich lat pochodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 29 Czerwiec 2014 Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Postaraj się zrobić wyraźne zdjęcie także rewersu.Czy guzik posiada jakieś sygnatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muszkieterka Napisano 29 Czerwiec 2014 Share Napisano 29 Czerwiec 2014 Według mnie to Szwecja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiger6 Napisano 30 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2014 Z tyłu nie widać żadnych sygnatur, mocowanie też jest oderwane, a ślad który po nim został wygląda jak pionowa kreska. Mi również ten przedmiot kojarzy się jedynie ze Szwecją. Coś mi świta, że może to również być jakaś wojskowa odznaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn12 Napisano 30 Czerwiec 2014 Share Napisano 30 Czerwiec 2014 Guzik szwedzkiej armii na terenie Gotlandii - poszukaj tu :http://www.tjelvar.se/saml/knappar/saml1-2.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiger6 Napisano 1 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2014 Niestety nie ma na tej stronie identycznego guzika, ale po obejrzeniu zamieszczonych tam guzików śmiem twierdzić, że kolega ma rację bo na tym moim mocowanie nie jest prosto tylko pod lekkim skosem tak jak na guzikach przedstawionych na tej stronie. Z resztą same trzy korony świadczą o tym, że guzik pochodzi ze Szwecji. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.