Witam. Dzisiaj wpadł mi w ręce taki oto otwieracz. Ma z jednej strony wybite I.P.Nr.W.-27968" a na drugiej stronie Edward Świech" oraz poniżej Wesoła k. Warszawy". I tu rodzi się moje pytanie-czy jest otwieracz współczesny czy też może przedwojenny? Z tego co się orientuję to takie reklamy swoich wyrobów były grawerowane na przedmiotach w okresie międzywojennym. Czyżbym dodrze dedukował? Jeśli ktoś ma jakieś info na ten temat to proszę o podzielenie się z takimi informacjami ze mną oraz innymi forumowiczami.
Pytanie
pawel_breslau
Witam. Dzisiaj wpadł mi w ręce taki oto otwieracz. Ma z jednej strony wybite I.P.Nr.W.-27968" a na drugiej stronie Edward Świech" oraz poniżej Wesoła k. Warszawy".
I tu rodzi się moje pytanie-czy jest otwieracz współczesny czy też może przedwojenny?
Z tego co się orientuję to takie reklamy swoich wyrobów były grawerowane na przedmiotach w okresie międzywojennym. Czyżbym dodrze dedukował?
Jeśli ktoś ma jakieś info na ten temat to proszę o podzielenie się z takimi informacjami ze mną oraz innymi forumowiczami.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.